spot_img
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑΓερμανία: Πάνω από 20 νεκροί στις καταστροφικές πλημμύρες

Γερμανία: Πάνω από 20 νεκροί στις καταστροφικές πλημμύρες

Τραγωδία στη δυτική Γερμανία, καθώς τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες αγνοούνται, ενώ άλλοι περιμένουν τους διασώστες στις στέγες των σπιτιών τους λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την κεντρική Ευρώπη.

Οι αρχές ανακοίνωσαν το πρωί πως περισσότεροι από 70 είναι αγνοούμενοι να αγνοούνται στο Αρβάιλερ της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, όπου ποταμός υπερχείλισε έπειτα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις του τελευταίου 24ώρου.

Οι αρχές έχουν κηρύξει την ευρύτερη περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με την αστυνομία, το επίκεντρο της καταστροφής βρίσκεται στο Σουλντ, όπου τα νερά παρέσυραν έξι σπίτια και τέσσερα άτομα βρήκαν τραγικό θάνατο.

Πτώματα έχουν ανασυρθεί έως τώρα στην Κολωνία, στο Ζόλινγκεν, στην Ούνα και στο Ράινμπαχ. «Δεν έχουμε ακόμη ακριβή εικόνα γιατί συνεχίζονται οι διασώσεις» δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κόμπλεντς.

Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν αυτοκίνητα να επιπλέουν και σπίτια να έχουν υποστεί ζημιές, ενώ κατολισθήσεις έκαναν τους δρόμους αδιάβατους

Τουλάχιστον 200.000 άτομα έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς πολλοί σταθμοί των μετασχηματιστών απενεργοποιήθηκαν για λόγους ασφαλείας, ενώ κάποιες εγκαταστάσεις δεν ήταν δυνατό να προσεγγιστούν, λόγω των πλημμυρισμένων δρόμων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Κλίματος της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, η βροχόπτωση έφτασε τα 148 λίτρα το τετραγωνικό μέτρο, ένα «νέο φαινόμενο» γι’ αυτή την εποχή και την περιοχή. Το έργο των αστυνομικών και των πυροσβεστών συνδράμουν μέλη των ενόπλων δυνάμεων.

Για δραματική κατάσταση έκανε λόγο ο πρωθυπουργός του κρατιδίου, Άρμιν Λάσετ. «Στις επιχειρήσεις εντοπισμού τους συμμετέχουν και ελικόπτερα. Για πολλούς ανθρώπους μέσα σε μια νύχτα χάθηκαν τα πάντα», δήλωσε στην Bild και υποσχέθηκε «γρήγορη και διαρκή βοήθεια» για τους πληγέντες.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι η Ε.Ε. «είναι έτοιμη να βοηθήσει. Οι πληγείσες χώρες μπορούν να προσφύγουν στον μηχανισμό πολιτικής προστασίας».

«Οι σκέψεις μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων των καταστροφικών πλημμυρών στο Βέλγιο, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο και την Ολλανδία, καθώς και εκείνων που έχασαν τα σπίτια τους» είπε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων