spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΓ. Γαβρήλος| Χρέος των βουλευτών είναι ο σεβασμός στο Σύνταγμα

Γ. Γαβρήλος| Χρέος των βουλευτών είναι ο σεβασμός στο Σύνταγμα

και η προάσπιση των ατομικών δικαιωμάτων

Η χθεσινή ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα του πολιτικού γάμου, έστω και δειλά και με αρκετές ατέλειες, λύνει υπαρκτά προβλήματα για οικογένειες που ζουν ανάμεσά μας και φέρνει ακόμη πιο κοντά τη χώρα μας στον ευρωπαϊκό προοδευτισμό. Σε μια τέτοια ιστορική μέρα, δυστυχώς ούτε οι κυβερνητικοί βουλευτές, ούτε μέρος της σοσιαλιστικής πτέρυγας, δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία προασπίστηκε την νομική κατοχύρωση των παιδιών που ήδη μεγαλώνουν σε ομόφυλες οικογένειες και απάντησε στα αιτήματα μιας ανοιχτής κοινωνίας για συμπερίληψη, αναγνώριση και ισότητα. Η αλήθεια είναι πως χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ αυτό το Νομοσχέδιο δεν θα είχε γίνει ποτέ Νόμος του Κράτους και πως όλοι αυτοί οι άνθρωποι που από χθες είναι ισότιμοι πολίτες με εμάς, δεν θα ήταν.

Θα εξακολουθούσαν να ζουν στο σκοτάδι και να παλεύουν με την μισαλλοδοξία.
Χρέος των βουλευτών είναι η τήρηση του Συντάγματος, η υπεράσπιση της ισονομίας και της ισοπολιτείας για όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας ή σεξουαλικού προσανατολισμού.

Χρέος των βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου όμως είναι και η καθημερινή πάλη ενάντια στον σκοταδισμό, τη στοχοποίηση και την άρνηση αναγνώρισης των ατομικών δικαιωμάτων. Η κοινωνία που μας εξέλεξε επιθυμεί το φως και όχι το σκοτάδι. Οφείλουμε να είμαστε αντάξιοι μιας συμπεριληπτικής κοινωνίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων