spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣΠόρος| Καταγγέλλουν την δημοτική αρχή για εμπάθεια, άγνοια και λογοκλοπές

Πόρος| Καταγγέλλουν την δημοτική αρχή για εμπάθεια, άγνοια και λογοκλοπές

O επικεφαλής της παράταξης της μειοψηφίας Γιάννης Δημητριάδης, σχολίασε τα όσα έγιναν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου:

“Πολιτικά ήθη και αρχές διοίκησης που παραπέμπουν σε πολιτικό μεσαίωνα εγκαθιδρύονται στον Δήμο Πόρου μετά από 9 χρόνια προόδου, μεταρρυθμίσεων και εξωστρέφειας. Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προέκυψαν τα εξής:

– Η ενημέρωση των πολιτών δεν θα γίνεται μέσα από επίσημους διαύλους και ανακοινώσεις, αλλά αν κάποιος πολίτης έχει απορίες μπορεί να πηγαίνει στο Δημαρχείο να θέτει ερωτήσεις στους αιρετούς και να λαμβάνει προφορικές απαντήσεις «face to face».

Όποιος περίμενε επίσημες ενημερώσεις εν έτει 2024 θα πρέπει να αρκεστεί μόνο σε λογοκλοπές, σε αναδημοσιεύσεις, σε αυτάρεσκες φωτογραφίες χωρίς ουσία και σε κουτοπόνηρες απαντήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο…

– Οι τοπικοί Σύλλογοι δεν θα εκφράζονται πλέον μέσω συλλογικών αποφάσεων των εκλεγμένων Οργάνων τους, αλλά για τις θέσεις τους θα μάς ενημερώνει η δημοτική αρχή. (για αυτή την απαξίωση μεγαλύτερη ευθύνη έχουν βέβαια οι ίδιοι οι Σύλλογοι που μεταβάλλονται σε «ευνούχους του παλατιού»).

– Οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας (πλην ενός) ψήφισαν να αποκομίζουν περίπου 1.800€ τον χρόνο ο καθένας ως αποζημίωση για τον πολύτιμο χρόνο που διαθέτουν συμμετέχοντας στις συνεδριάσεις του Δ.Σ., στερώντας από τον Δήμο πάνω από 100.000€ (20.000 τον χρόνο). Και αυτό το βαφτίζουν «αλτρουισμό»!

– Την ίδια στιγμή δηλώνουν ότι ο Προϋπολογισμός του Δήμου είναι σφικτός (!) και ακυρώνουν πετυχημένες διοργανώσεις (Porosea, συναυλία Σαββάτου αποκριών), κάνουν περικοπές σε θέματα παιδείας (επιδόματα καθηγητών) και κοιν. πρόνοιας (ΚΔΑΠ) και εγκρίνουν αδιανόητες αμοιβές που δεν έχουν δοθεί ποτέ ξανά για τις περιορισμένες φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις (παιδική εκδήλωση 1.500€, παραδοσιακό γλέντι 6.800€!!!).

Και αυτό βαφτίζεται χρηστή διοίκηση!

– Το κομφούζιο λογικής και η άγνοια για βασικά θέματα συνεχίζεται: ο τοπικός αθλητισμός που αφορά την ντόπια νεολαία ταυτίζεται στο μυαλό τους με τις εξωστρεφείς διοργανώσεις αθλοτουρισμού που αυξάνουν το εισόδημα του νησιού, οι δημοτικές ιδιοκτησίες ταυτίζονται με το ναυτικό οχυρό που ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό, οι Επιτροπές ως Όργανα ταυτίζονται με τα Δ.Σ. των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου. Και χειρότερη από την άγνοια, είναι η εμπάθεια που δεν τους αφήνει να ξεφύγουν από την άγνοια…

Φυσικά, όταν η παράταξη Κουτουζή διεκδίκησε και κέρδισε την ψήφο των δημοτών δεν είχε δηλώσει τις προσθέσεις της για τίποτα από τα παραπάνω. Τι να χωρέσει άλλωστε σε 9 αραιές σελίδες προγράμματος…

Όμως, όταν οι ψηφοφόροι δίνουν λευκή επιταγή σε ανθρώπους που, όχι μόνο δεν έχουν δηλώσει τις προσθέσεις τους, αλλά πρωτίστως δεν έχουν πείσει για τις δυνατότητές τους και τον αλτρουισμό τους (με την σωστή έννοια του όρου), αυτά συμβαίνουν…
Επιστροφή στον πολιτικό μεσαίωνα λοιπόν!
Αξίζει να δείτε το βίντεο της συνεδρίασης στην σελίδα του Δήμου Πόρου.
Υ.Γ. Ευτυχώς φαίνεται ότι στους κόλπους της νέας δημοτικής αρχής υπάρχουν και κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις (ή τουλάχιστον μία)”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων