spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΝαύπλιο| Οι κακοτεχνίες βλάπτουν σοβαρά την υγεία

Ναύπλιο| Οι κακοτεχνίες βλάπτουν σοβαρά την υγεία

 

Γράφει ο Δ. Καρούντζος

Είθισται στήν κάθε νέα Δημοτική Αρχή να χορηγείται ένα λογικό διάστημα για να οργανωθεί και να λειτουργήσει.

Η σημερινή δημοτική αρχή προέκυψε, όπως όλοι γνωρίζετε, από την βούληση και θέληση των δημοτών να μην παραμείνει η απελθούσα, για τούς λόγους πού όλοι ακούγαμε.
Οδήγησαν δε αυτοί την πλειοψηφία των παρατάξεων πού αντιπολιτεύονταν την δημοτική αρχή, σέ μια πολιτική άτυπη κουβέντα και διά λόγου εκφορά πού κατέληγε στο ότι ο δεύτερος στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών θα εκλεγόταν στον δεύτερο γύρο ως Νέα Δημοτική Αρχή.


Και ήρθε το πλήρωμα τού χρόνου, και η Τρίτη παράταξη, μέσα από μια συνέλευση τής πλειοψηφίας των υποψηφίων της, ενέκρινε τό γραπτό κείμενο αρχών, με βάση το οποίο η σημερινή δημοτική αρχή, στηρίχθηκε για να εκλεγεί, και τελικά εξελέγη, απέναντι στην απελθούσα.

Δικαιούται κανείς από τον χώρο τής νέας δημοτικής αρχής, εκλεγμένος ή όχι, να εκστομίσει σήμερα και να ισχυριστεί το « δεν μάς ψηφίσατε;»

Δικαιούται επίσης να αγνοεί υποψήφιους τής παράταξης πού διά λόγων και κειμένου στήριξε τη νέα δημοτική αρχή τουλάχιστον στις επαναληπτικές εκλογές και στελέχη της βρεθήκαμε το βράδυ εκείνο των εκλογών στην πλευρά τής χαράς όλων για την εκλογή;

Σήμερα, η νέα δημοτική αρχή και ο καθένας πού εξελέγη ή μετέχει στα συμβούλια, είναι αρχή όλων των συμπολιτών μας, όπως η Δημοκρατία το επιβάλλει.

Συνεχίζοντας, να τονίσω ότι η Νέα Δημοτική αρχή με το Δήμαρχο Δημήτρη Ορφανό, βρήκε τον Δήμο να λειτουργεί και έπρεπε να τον διαχειριστεί, βρήκε έργα σέ εξέλιξη για μερικά εκ των οποίων είχαν εκφραστεί προεκλογικά αντιδράσεις, (π.χ. Αιγίου, πάρκο Κολοκοτρώνη, Δίκτυο Ύδρευσης Ασίνη, Τολό, Ίρια, Κάντια), και άλλα, τά οποία προέκυψαν και ξεκίνησαν να εκτελούνται παράλληλα με τα πρώτα βήματα τής νέας δημοτικής αρχής, και ένα «ταμείο», το οποίο κατά τη γνώμη μου, για να «μετρηθεί», απαιτεί αρκετό χρόνο.

Όσοι κατεβήκαμε απέναντι στην προηγούμενη δημοτική αρχή, αιτιολογήσαμε τη στάση μας στους συμπολίτες μας επειδή πιστεύαμε ότι η διαχείριση τού Δήμου γινόταν με τρόπο λανθασμένο, με δαπάνες πού, κατά τη γνώμη μας, δεν συνέβαλαν στην ανάπτυξη τού Δήμου, και με έργα πού, πάλι κατά την γνώμη μας, ήσαν ελλειπή και χωρίς επάρκεια μελετών πού προηγήθηκαν.

Βλέπαμε πολλές αναθέσεις σέ γραφεία πού, κατά την άποψή μας πάντα, δεν διέθεταν γνώσεις και εμπειρίες για τον τόπο μας, και πού η τάση τής δημοτικής αρχής ήταν να μην αξιοποιεί το ντόπιο δυναμικό το οποίο διέθετε και διαθέτει εμπειρία και γνώση.

Και, αναμέναμε την εμφάνιση των στραβών.

Ο εντοπισμός τους αποτελεί καθήκον μας και προσφέρει υπηρεσία προς το Δήμο. Και τη νέα Δημοτική Αρχή.

Με αυτή την λογική στηριζόμενος, οφείλω να απευθύνω άμεσα, ερώτημα προς την Δημοτική Αρχή Γενικότερα, και προς τον Πρόεδρο τής ΔΕΥΑΝ ειδικώτερα.
Αληθεύει ότι τοποθετούνται σωληνώσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης στο ΙΔΙΟ σκάμμα και σχεδόν σέ επαφή ο ένας σωλήνας με τον άλλον και, δυστυχώς, στο ίδιο επίπεδο τού σκάμματος;

Ενώ κατά κανόνα αυτό δεν είναι σύμφωνο με τούς ισχύοντες κανονισμούς περί Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως;

Και πού, κανένας μελετητής δεν θα σχεδίαζε και πρότεινε τέτοιου είδους κατασκευή;

Ο λόγος είναι προφανής. Δεν επιτρέπεται τοποθέτηση σωλήνων αποχέτευσης δίπλα σέ σωλήνες ύδρευσης, χωρίς μέτρα προστασίας από πιθανή διαρροή λυμμάτων, προς το δίκτυο ύδρευσης.

Και αυτός είναι ο λόγος πού, οι σωλήνες αποχέτευσης τοποθετούνται κάτω από σωλήνες ύδρευσης και σέ απόσταση, (προς το βάθος), τουλάχιστον 80 εκατοστά έτσι ώστε, σέ περίπτωση διαρροής λύματος, αυτό να μην έρθει σέ επαφή με οποιαδήποτε σωλήνωση Ύδρευσης.
Και στο θέμα αυτό, δεν πρέπει κανείς να επιδεικνύει ανοχές.

Παραθέτω δύο πρόσφατες φωτογραφίες από το ΚΑΜΙΝΑΚΙ τού Τολού, και περιμένω απαντήσεις.

Υ.Γ. Στην μελέτη τής Ύδρευσης προς Τολό πού είχαμε ως Γραφείο εκπονήσει, ΔΕΝ προβλέπαμε στο σκάμμα τής Ύδρευσης, οποιαδήποτε σωλήνωση αποχέτευσης, για τούς παραπάνω λόγους, προς αποφυγή επικινδυνότητας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων