spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΟ Γαβρήλος ζητάει ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος Αργολίδας

Ο Γαβρήλος ζητάει ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος Αργολίδας

Την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος Αργολίδας ζητάει ο Βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Γαβρήλος

Αναφορά προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κατέθεσε ο Γιώργος Γαβρήλος σχετικά με τα λειτουργικά προβλήματα του Πυροσβεστικού Σώματος του Νομού. Η Αναφορά βασίστηκε σε πρόσφατη επιστολή του Σωματείου Πυροσβεστών Αργολίδας- Αρκαδίας.

Όπως σημειώνει ο βουλευτής Αργολίδας, τα σημαντικά οργανωτικά ζητήματα και προβλήματα στελέχωσης που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία σε επίπεδο Νομού, δυσχεραίνουν την εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδιασμού, υποβαθμίζουν τα επίπεδα πυρασφάλειας και επιβαρύνουν το πυροσβεστικό προσωπικό.

Καλεί, τέλος, το αρμόδιο Υπουργείο να κάνει πράξη τις προτάσεις των ανθρώπων που γνωρίζουν τις αντιπυρικές ανάγκες της περιοχής, πιο καλά από τον καθένα, και να αναβαθμιστεί το ΠΚ Κρανιδίου σε Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς και να μετατραπεί το Εποχικό Κλιμάκιο Νέας Επιδαύρου, σε Πυροσβεστικό Κλιμάκιο. Επίσης πρέπει άμεσα να επιλυθεί το ζήτημα της υποστελέχωσης καθώς δεν μπορεί να γίνεται αύξηση οργανικών θέσεων, οι οποίες να καλύπτονται με μετακινήσεις εργαζομένων και όχι με μόνιμες προσλήψεις.

Ο Γιώργος Γαβρήλος σημειώνει πως πολλές φορές η Κυβέρνηση έχει στοχοποιήσει τους Πυροσβέστες, παρόλο που είναι οι ήρωες της πρώτης γραμμής σε κάθε φυσική καταστροφή. Οφείλει άμεσα να θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο ενίσχυσης του Πυροσβεστικού Σώματος και να σταματήσει τον εμπαιγμό των ανθρώπων που ρισκάρουν ακόμη και την ζωή τους για την προστασία του περιβάλλοντος και των περιουσιών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων