spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΗΛΕΙΑΗλεία| Αυτοψία Σταϊκούρα στα έργα της Πατρών – Πύργου

Ηλεία| Αυτοψία Σταϊκούρα στα έργα της Πατρών – Πύργου

Επίσκεψη σήμερα Τετάρτη (17/01), στην Πατρών – Πύργου πραγματοποιεί ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας όπως και στα εργοτάξια κατασκευής του αυτοκινητόδρομου

Ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Υποδομών Νίκο Ταχιάο και την υφυπουργό Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου, επιστρέφουν σήμερα Τετάρτη 17/01/2024, στην Πατρών-Πύργου, έξι μήνες μετά την πρώτη τους επιθεώρηση τον περασμένο Ιούλιο, για να διαπιστώσουν από κοντά την πρόοδο των εργασιών.

Η περιοδεία θα γίνει και στα τρία εργοτάξια, στα Καρέικα, στο Κουρτέσι και λίγο έξω από την Αμαλιάδα. Κατόπιν, η πολιτική ηγεσία θα μεταβεί στο Άστρος Κυνουρίας, όπου στις 15:00, θα παραστεί στη θεμελίωση του νέου Νηπιαγωγείου.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, το τμήμα Πύργος-Κάτω Αχαΐα θα παραδοθεί τον Μάρτιο του 2025, ενώ μετά από λίγους μήνες θα δοθεί σε κυκλοφορία και το τμήμα Μιντιλόγλι-Κάτω Αχαΐα που θα ολοκληρώσει τον αυτοκινητόδρομο.

Ωστόσο, το υπουργείο διά του υπουργού ΥΠΟΜΕ Χρήστου Σταϊκούρα, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό προ ημερών, μιλά για παράδοση και εντός του 2024, γεγονός που δημιουργεί προσδοκίες για πιο γρήγορη παράδοση τμημάτων.

Μένει να το δούμε αν αυτός ο φιλόδοξος στόχος μπορεί να είναι ρεαλιστικός. Σε κάθε περίπτωση, το 2024 αποτελεί σημαντική χρονιά για τα οδικά έργα της χώρας.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή του τμήματος Πάτρα-Πύργος, μήκους 74,8χλμ, που ολοκληρώνει τον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος.

Το νέο τμήμα αυτοκινητοδρόμου, στα πρώτα 13,0χλμ κατασκευάζεται με διαπλάτυνση της υφιστάμενης Εθνικής Οδού (ΕΟ), ενώ στα υπόλοιπα 61,8χλμ κατασκευάζεται σε νέα χάραξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων