spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥΟ Δημήτρης Πτωχός παίρνει το δαχτυλίδι της ΝΔ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ο Δημήτρης Πτωχός παίρνει το δαχτυλίδι της ΝΔ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ανανέωση επικρατεί όπως όλα δείχνουν και στις υποψηφιότητες των Αυτοδιοικητικών Εκλογών για τη ΝΔ και παρότι «έπαιζαν» τα ονόματα του Κώστα Βλάσση και του Παναγιώτη Νίκα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τελικά επικράτησε ο Δημήτρης Πτωχός που παίρνει το χρίσμα και την στήριξη της ΝΔ ως υποψήφιος Περιφερειάρχης για να οδηγήσει σε μια ασφαλή εκλογική μάχη όπου η πιθανότητα της νίκης είναι πολύ μεγάλη.

Το πιο δυνατό σταυρόλεξο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου λύνει η ΝΔ, επιδιώκοντας στις περιφερειακές εκλογές τη νίκη και επενδύοντας στην επόμενη μέρα, που έχει μόνο ένα στόχο την ανάπτυξη και την απογείωση της πιο δυναμικής συγκριτικά περιφέρειας της χώρας. Έτσι επιλέγει -όπως όλα δείχνουν- τον ικανότατο, επιχειρηματία, τεχνοκράτη Δημήτρη Πτωχό, ως υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για τις επικείμενες εκλογές.

Η απόφαση μοιάζει να είναι ειλημμένη και απομένει η τυπική ανακοίνωσή της -ίσως- και δια στόματος του ιδίου του Κυριάκου Μητσοτάκη την προσεχή Δευτέρα.

Να σημειωθεί πως αυτή η εξέλιξη δρομολογείται παρ’ όλο που ήταν έτοιμος ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Επικρατείας κ. Παπασταύρου να τον εντάξουν στον σκληρό πυρήνα της ομάδας του Μαξίμου, όπως ήταν και στο παρελθόν επί Σαμαρά.

Άλλωστε, ως διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού του Μαξίμου επί κυβέρνησης Σαμαρά είχε συχνές επαφές και συνομιλίες με τον σημερινό Πρωθυπουργό και τότε Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς συστεγάζονταν στο ίδιο κτήριο επί της οδού Βασ. Σοφίας και μέσω της καθημερινής τους επαφής είχαν μια γόνιμη και δημιουργική συνεργασία κι έτσι ο κ. Μητσοτάκης να γνωρίζει από πρώτο χέρι πολύ καλά τις δυνατότητες του Μεσσήνιου.

Σε ευθεία γραμμή ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησαν αρκετές φορές τις τελευταίες ημέρες και έδωσαν το μήνυμα μιας νέας και ελπιδοφόρας ημέρας με το επιλέξουν το πρόσωπο του Δημήτρη Πτωχού ως εκείνο που θα δώσει το σύνθημα της οριστικής ρήξης με το παρελθόν και θα διεκδικήσει την ψήφο των Πελοποννησίων πολιτών.

Σηματοδοτεί η επιλογή του τη νέα εποχή στην πολιτική με την ανανέωση του πολιτικού δυναμικού και με ανθρώπους – κλειδιά σε θέσεις ευθύνης, κάτι που πράττει ο Πρωθυπουργός οδηγώντας τη χώρα σε μια νέα εποχή διακυβέρνησης με νέους ανθρώπους, όπως άλλωστε έκανε και στην περίπτωση της αξιοποίησης του Προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου που βρέθηκε στην θέση του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Με το momentum να είναι καθολικά υπέρ της ΝΔ και τη μάχη να είναι πολιτική, ένα πρόσωπο όπως ο Δημήτρης Πτωχός, αγαπητό, άφθαρτο και με ευρύτατα περάσματα στην κοινωνία, αναμένεται να κάνει τη διαφορά. Εκείνο που μέτρησε είναι κύρια η αλλαγή ταχύτητας για τον τόπο που πρέπει… να ξεκολλήσει, με τα όσα ο Μεσσήνιος έχει να επιδείξει με ένα βαρύ βιογραφικό και την αντίστοιχη αποτελεσματικότητα και παραγωγικότητα να αποτελούν τα εφόδια και τα εχέγγυα της επιτυχίας σε αυτή την προσπάθεια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων