spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΜΕΣΣΗΝΙΑΑπίστευτο| Πλήρωνε δάνειο για σπίτι που κατέρρευσε από σεισμό

Απίστευτο| Πλήρωνε δάνειο για σπίτι που κατέρρευσε από σεισμό

Μια απίστευτη ιστορία ήρθε στην επιφάνεια με μια γυναίκα που πλήρωνε στεγαστικό δάνειο μέχρι πρόσφατα ενώ το σπίτι της στην Καλαμάτα είχε καταρρεύσει από τον σεισμό του 1986!
Μια γυναίκα που βίωσε με τροματικό τρόπο τον μεγάλο σεισμό της Καλαμάτας, στις 13 Σεπτεμβρίου 1986, θυμάται τις τραγικές στιγμές κάτω από τα χαλάσματα και περιγράφει άλλο ένα δράμα που έζησε πληρώνοντας ένα στεγαστικό δάνειο για το σπίτι της που είχε πέσει μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου!

Η Καλλιρόη Πετροπούλου είχε βρεθεί για τρεις μέρες εγκλωβισμένη μέσα στα συντρίμμια μιας πολυκατοικίας στην Καλαμάτα, που διαλύθηκε από το σεισμό. Όπως είπε, ήταν μαζί με άλλα 20 άτομα περίπου, από τα οποία δυστυχως εννέα δεν βγήκαν ζωντανοί από τα χαλάσματα.

«Δεν ήξερα τι είχε συμβεί, άκουγα φωνές, “βοήθεια”… και απ’ έξω ανθρώπους να μας ζητούν να λέμε ονόματα και σε ποιον όροφο ήμασταν… Εγώ είχα εγκλωβιστεί ανάμεσα στο μπαλκόνι και στην κουζίνα, σε μια καρέκλα, στο δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας, η οποία “κόπηκε”… Ένιωσα ένα χέρι που με έπιασε και μετά έχω κενά μνήμης, θυμάμαι λίγο το ελικόπτερο και μετά τον “Ευαγελισμό”», περιγράφει η κα Πετροπούλου, η οποία έζησε αυτό το δράμα σε ηλικία 17 ετών.

Το δάνειο για το σπίτι που δεν…υπάρχει

Η κα Πετροπούλου, μιλώντας στο Open, αναφέρθηκα και στην απίστευτη ιστορία της με το στεγαστικό δάνειο που έπρεπε να πληρώσει αν και το σπίτι της είχε πλέον καταστραφεί μετά τον καταστροφικό σεισμό του Σεπτεμβρίου του 1986 στην Καλαμάτα.

Το σπίτι, το οποίο είχε αγοράσει ο πατέρας της με δάνειο, γκρεμίστηκε και μέχρι και σήμερα στο σημείο παραμένει μόνο το οικόπεδο. Παρόλα αυτά, μέχρι και πριν από δυο μήνες η ίδια πλήρωνε το στεγαστικό δάνειο του πατέρα της. Εν ολίγοις, για 35 χρόνια είχε «στην πλάτη της» ένα δάνειο που δεν ήταν δικό της και αφορούσε ένα σπίτι που δεν… υπήρχε!

«Το σπίτι έπεσε και δεν το ξαναφτιάξαμε, έχει παραμείνει οικόπεδο. Από το 1986 αποπλήρωσα τώρα εκείνο το δάνειο, που είχε πάρει ο πατέρας μου», ανέφερε η γυναίκα και πρόσθεσε ότι ήταν σε black list γιατί το δάνειο φαινόταν κόκκινο και εκείνη φαινόταν ότι χρωστούσε. «Πριν από δύο μήνες έδωσα την τελευταία δόση», ανέφερε.

«Είχαμε μαζευτεί όλοι οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και είχαμε πληρώσει έναν δικηγόρο που είχε αναλάβει την υπόθεση. Το πάλεψε αλλά και εκείνος δεν είναι πλέον στη ζωή. Έγιναν κάποιες κινήσεις στην τράπεζα και μας υποσχέθηκαν και κυβερνήσεις ότι δεν θα πληρώσουμε κάτι, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ», πρόσθεσε η κα Πετροπούλου. «Υπάρχουν άνθρωποι που ακόμα χρωστούν», υπογράμμισε.
ΠΗΓΗ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων