spot_img
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΑ.Χαρίτσης|Το δικό μας πρόγραμμα στηρίζει την κοινωνία

Α.Χαρίτσης|Το δικό μας πρόγραμμα στηρίζει την κοινωνία

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, τόνισε πως «το πρόγραμμα που παρουσιάσαμε στην ΔΕΘ κοστίζει δημοσιονομικά όσο τα μέτρα που ανακοίνωσε πριν μία εβδομάδα ο κ. Μητσοτάκης. Η τεράστια διαφορά βρίσκεται στην λογική τους».

Μιλώντας στο «Naftemporiki TV», ο κύριος Χαρίτσης σημείωσε: «Το δικό μας πρόγραμμα απαντά στις βασικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας με στήριξη του εισοδήματος, ελάφρυνση στοχευμένων φορολογικών υποχρεώσεων που σχετίζονται με τον πυρήνα της ακρίβειας, ρύθμιση των αγορών και φορολόγηση των υπερκερδών που έχουν παραχθεί στην κρίση».

«Αντίθετα, τα κυβερνητικά μέτρα ανακυκλώνουν την κρίση, επιδοτούν την κερδοσκοπία και οδηγούν σε αδιέξοδο επιχειρήσεις και νοικοκυριά», επισήμανε χαρακτηριστικά.

«Οι τράπεζες να γίνουν ο χρηματοδότης της πραγματικής οικονομίας»

«Η ανάκτηση του δημόσιου ελέγχου στη ΔΕΗ – που έφτασε να σέρνει το χορό της κερδοσκοπίας – ευθυγραμμίζεται με αυτό που γίνεται σήμερα σε όλη την Ευρώπη» συνέχισε ο κ. Χαρίτσης, τονίζοντας παράλληλα ότι «είναι κρίσιμο το Δημόσιο να ασκήσει τα δικαιώματά του και στην Εθνική Τράπεζα όπου κατέχει το 40% στην μετοχική σύνθεση».

«Οι τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί τρεις φορές με χρήματα των φορολογούμενων. Πρέπει επιτέλους να παίξουν τον ρόλο του χρηματοδότη της πραγματικής οικονομίας, αλλιώς δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη» ξεκαθάρισε.

«Το Ταμείο Ανάκαμψης να φτάσει σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη»

Τόνισε ότι «το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να φτάσει σε όσους το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Βλέπουμε ότι τα πρώτα 455 εκατ. από τα 12,8 δισ. των χαμηλότοκων δανείων θα πάνε σε μόλις 13 επιχειρήσεις. Η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων αποκλείεται ξανά».

«Απέναντι στον παρωχημένο νεοφιλελευθερισμό του κ. Μητσοτάκη, που βλέπει την κρίση ως ευκαιρία για ιδιωτικοποιήσεις και απευθείας αναθέσεις, δείχνουμε ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος με δημόσιο έλεγχο και σχέδιο», κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων