spot_img
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚομισιόν | Παγώνει η δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ελλάδα

Κομισιόν | Παγώνει η δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ελλάδα

Συμπίεση πραγματικού εισοδήματος λόγω της ακρίβειας ρεκόρ – Με μείωση της κατανάλωσης οι επιχειρήσεις δεν προσλαμβάνουν – Προβλέπεται φρένο και στις επενδύσεις

Οι θερινές προβλέψεις της Κομισιόν που δημοσιεύτηκαν σήμερα για το σύνολο του 2022 παραμένουν κακές για την Ελλάδα, καθώς κάνουν λόγο για ανάπτυξη μόλις 4% με πληθωρισμό που θα εκτιναχθεί στο 8,9%.

Ακόμη χειρότερα, το 2023 όχι μόνο τα πράγματα δεν θα πάνε καλύτερα, αλλά η μεγέθυνση του ΑΕΠ θα είναι μόλις 2,4%, ενώ ο πληθωρισμός δεν θα υποχωρήσει κάτω από το 3,5%. Σημειώνεται ότι την πρώτη διετία της πανδημίας προηγήθηκαν η καθίζηση του ΑΕΠ κατά 9% το 2020 που το 2021 δεν επουλώθηκε πλήρως, καθώς η ανάπτυξη ήταν 8,3%.

Στο σχετικό κείμενο της έκθεσης για την Ελλάδα, αναφέρεται ότι φέτος το πρώτο τρίμηνο «η ανάπτυξη υπερέβη τις προηγούμενες εκτιμήσεις», αλλά ταυτόχρονα τονίζεται ότι «η πλήρης επίδραση του υψηλότερου πληθωρισμού και της συνακόλουθης συμπίεσης του πραγματικού διαθέσιμου εισοδήματος θα γίνει αισθητή αργότερα εντός του 2022».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων