spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΆργος| Ήταν μία φορά... στις μελωδίες του Ξαρχάκου

Άργος| Ήταν μία φορά… στις μελωδίες του Ξαρχάκου

Ήτανε μια φορά…” ο τίτλος του αφιερώματος σε συνθέσεις του Σταύρου Ξαρχάκου που παρουσιάστηκε την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος, στο Άργος, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Τη μουσική εκδήλωση συνδιοργάνωσαν Ελληνικό Ωδείο παράρτημα Άργους (καλλιτεχνική διεύθυνση Μεταξία Γκότση) με τους μαθητές του, η Αθηναϊκή Ορχήστρα ATHENS CHAMBER ORCHESTRA και η ΚΕΔΑΜ.

Τη μουσική διεύθυνση της Αθηναϊκής Ορχήστρας είχε ο εξαιρετικός μαέστρος Απόλλων Κουσκουμβεκάκης, ενώ στο τραγούδι ήταν η σπουδαία ερμηνεύτρια Άννα Ματσούκα.
Συμμετείχαν τα Ιδιωτικά εκπαιδευτήρια Αφών Μαλτέζου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος, ο Βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Παναγιώτης Σκούφης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Άργους κ Γκαβούνος, η υπεύθυνη της Νεανικής Βιβλιοθήκης κα Πένυ Μπρούσαλη Καχριμάνη, ο πρόεδρος του ΝΠ Κοινωνική Μέριμνα & Αθλητισμός κ. Δελής και πλήθος κόσμου.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Ελληνικού Ωδείου – Παράρτημα Άργους, κα Μεταξία Γκότση, στην ομιλία της είπε μεταξύ άλλων:

“Στο “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΡΓΟΥΣ “γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι γνώσεις που αποκτώνται από τη συμμετοχή των σπουδαστών μας στα Καλλιτεχνικά αυτά σύνολα χαρίζουν εμπειρίες και θέτουν στόχους στα νέα παιδιά, καλλιεργώντας ανάμεσα τους την ευγενική άμιλλα, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα και τη σπουδαιότητα της μουσικής εκπαίδευσης στη σύγχρονη εποχή.

Τα μαθαίνουμε και τα προτρέπουμε συνεχώς να κυνηγούν τα όνειρα τους γιατί πάντα έρχεται η μέρα που αναγνωρίζεται και η αξία και το ταλέντο του καθενός, όταν επιμένει και αγωνίζεται για τους στόχους του.

Συγχαρητήρια και στους γονείς που προτρέπουν τα παιδιά τους στη μουσική παιδεία, ένα εφόδιο χρήσιμο, αποδοτικό και αξιοπρεπές για τη ζωή, αλλά πρωτίστως ένα εφόδιο ψυχής, δημιουργίας και ζωής!

Τέλος η Καλλιτεχνικη διευθύντρια ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους μαθητές του Ελλήνικού και τους γονείς τους, τα Εκπαιδευτήρια Μαλτέζου για τη συμμετοχή τους καθώς και τον καθηγητή του ωδείου κ. κ Γιώργο Ντοκο , Υπεύθυνος του τμήματος Κιθάρας που έχει καταφέρει να αναδειξεί το ταλέντο των μαθητών του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων