spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΗΛΕΙΑΗλεία: Η ρήτρα αναπροσαρμογής κινητοποιεί τους Δικηγορικούς Συλλόγους

Ηλεία: Η ρήτρα αναπροσαρμογής κινητοποιεί τους Δικηγορικούς Συλλόγους

Μία ιδιαίτερης σημασίας σύσκεψη, με σκοπό το συντονισμό των περαιτέρω ενεργειών που πρέπει να γίνουν για την αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Μία ιδιαίτερης σημασίας σύσκεψη, με σκοπό το συντονισμό των περαιτέρω ενεργειών που πρέπει να γίνουν για την αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις από την υπέρογκη αύξηση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος λόγω της αμφισβητούμενης νομιμότητας ρήτρας αναπροσαρμογής, θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 4 Μαΐου στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας στον Πύργο.
Στην σύσκεψη θα συμμετέχουν οι δύο Δικηγορικοί Σύλλογοι του νομού, Ηλείας και Αμαλιάδας, καθώς και το Επιμελητήριο Ηλείας δεδομένου ότι οι διαστάσεις του προβλήματος είναι ιδιαίτερα οξυμένες στον κλάδο των επιχειρήσεων και θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τη βιωσιμότητά τους.

Ήδη οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας επεξεργάζονται λύσεις που σχετίζονται με τη νομική διάσταση του προβλήματος και για τον τρόπο της από κοινού δράσης τους θα συνεργαστούν με το Επιμελητήριο αλλά και με κάθε άλλον εμπλεκόμενο φορέα.

Προσφυγές

Η σύσκεψη αυτή αποτελεί συνέχεια της εκδήλωσης που είχε κάνει στις 28 Απριλίου η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας με θέμα: «Ρήτρες αναπροσαρμογής σε συμβάσεις προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας – Τα νομικά ζητήματα και η συμβατότητά τους ή μη με τους Γενικούς Όρους Συναλλαγών».

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, μαζί με την απόφαση για κατάθεση προσφυγών, δόθηκαν απαντήσεις στις νομικές διαστάσεις που ανακύπτουν από την επιβολή της ρήτρας αναπροσαρμογής και τη συμβατότητα με τους γενικούς όρους οι οποίοι περιλαμβάνονται στα συμβόλαια παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

«Απαιτείται να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση, ώστε να μην οδηγηθούν στα δικαστήρια οι πολίτες» τόνισε ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων και πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός. «Να λυθεί πολιτικά το θέμα. Αν όχι το λόγο έχει η Δικαιοσύνη» πρόσθεσε.

«Οι συλλογικές αγωγές των ενώσεων καταναλωτών αποτελούν πυλώνα και θα συνδράμουμε» ανέφερε. «Έχουμε συντάξει σχέδια αγωγών που θα μοιράσουμε σε όλους τους δικηγόρους και ετοιμάζουμε το νομικό οπλοστάσιο για τις δικαστικές διαδικασίες» είπε κλείνοντας την εκδήλωση.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ως ομιλητές οι Γεώργιος Δέλλιος, Ομότιμος Καθηγητής Νομικής Σχολής ΑΠΘ, Γεώργιος Μεντής, Αναπληρωτής Καθηγητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, Αντώνιος Μεταξάς, Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΚΠΑ, Γεώργιος Καλογεράκης, ΜΔΕ Αστικού Δικαίου (ΕΚΠΑ)/Ενέργειας (ΠΑΠΕΙ) και Βίκτωρας Τσιαφούτης, ΜΔΕ Εμπορικού Δικαίου (ΔΠΘ), νομικός σύμβουλος ΕΚΠΟΙΖΩ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων