spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕρμιονίδα: Ποιοι και γιατί εκφοβίζουν εργαζόμενους στην καθαριότητα

Ερμιονίδα: Ποιοι και γιατί εκφοβίζουν εργαζόμενους στην καθαριότητα

Για προσπάθεια εκφοβισμού των υπαλλήλων της καθαριότητας καταγγέλλει τον Αντιδήμαρχο Ερμιονίδας Γιάννη Τσαμαδό ο επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ και σύμβουλος της αντιπολίτευσης Τάσος Τόκας με την ακόλουθη ανακοίνωση :

Κύριε Αντιδήμαρχε, σταματήστε να στοχοποιείτε τους εργαζόμενους στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας και βγείτε να ζητήσετε δημόσια συγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις σας! Η επιτυχημένη εικόνα στον τομέα της καθαριότητας δεν είναι άλλωστε έργο μόνο δικό σας, αλλά και του συνόλου των εργαζομένων που δίνουν την καθημερινή μάχη με τα σκουπίδια.

Και αν σήμερα υπάρχουν σκουπίδια στους δρόμους, μετά την Κυριακή του Πάσχα, γνωρίζετε ότι δεν φταίνε οι εργαζόμενοι, αλλά εσείς που δεν μεριμνήσατε να υπάρχουν containers στον ΣΜΑ στον Κάμπο για να μπορούν να αδειάζουν τα απορριμματοφόρα!!

Η αγωνιώδης και καθημερινή σχεδόν προσπάθεια σας να καρπωθείτε το θετικό έργο στο θέμα της καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας, δείχνει την πρόθεσή σας να κρύψετε τις τραγικές και λανθασμένες κινήσεις σας ( και της δημοτικής αρχής), και ιδίως αυτή που με την απειλή μηνύσεων και αγωγών προσπαθεί να εκφοβίσει τους εργαζόμενους, για την κριτική που σας ασκούν φωνάζοντας για τα δικαιώματά τους.

Σκοπός της ενέργειάς είναι να αποπροσανατολίσετε την κατάσταση, λόγω της αρνητικής απόφασής σας για εξαήμερη εργασία κατά την διάρκεια όλου του έτους.

Κύριε Τσαμαδέ πρέπει να καταλάβετε ότι, ως δημόσιο πρόσωπο, είστε υποχρεωμένος να δέχεστε ακόμα και την πιο οξεία κριτική. Και επειδή έχετε την δυνατότητα να απαντάτε , οι απειλές για μηνύσεις και αγωγές δεν έχουν θέση. Αποσκοπούν μόνο στον εκφοβισμό.

Προτρέχετε ταυτόχρονα και παρερμηνεύετε τις θεμελιώδεις έννοιες του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και είστε σίγουρος μάλιστα ότι θα αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες σε όσους είναι υπαίτιοι , σύμφωνα με όσα γράφετε στην επιστολή σας προς το Σωματείο Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας στην απάντησή σας την 21-04-2022.

Ξεχνάτε όμως πως τον Ασκό του Αιόλου τον άνοιξε η πρωτοφανής για τα δεδομένα του Δήμου μας απόφαση την Άνοιξη του 2021, για την καθιέρωση εξαήμερης εργασίας στους εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας και για όλο το διάστημα μέχρι τέλους του 2023, δηλαδή μέχρι τέλους αυτής της δημοτικής περιόδου και μάλιστα χωρίς να υπάρχει στην απόφαση καθορισμένο ωράριο εργασίας για το προσωπικό. Έως τότε, όπως γνωρίζετε, η εξαήμερη εργασία στο τομέα της καθαριότητας ίσχυε μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Και σας ρωτάω κ. Αντιδήμαρχε :

Ποιον τιμωρείτε με την αλλοπρόσαλη στάση σας;
Θεωρείτε ότι με την στάση σας αυτή θα έχετε θετικά αποτελέσματα στην διαμάχη σας με τους εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας;

Εκλείπουν ή όχι οι λόγοι για την καθιέρωση 6ήμερης εργασίας στον ευαίσθητο αυτό τομέα ειδικά για την περίοδο εκτός του καλοκαιριού;

Σεβαστείτε λοιπόν τον αγώνα των εργαζομένων στην καθαριότητα και σταματήστε τώρα κάθε προσπάθεια εκφοβισμού αυτών και των εκπροσώπων τους, οι οποίοι δίνουν τα μέγιστα και κρατούν τον Δήμο μας καθαρό.

Τάσος Τόκας
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας
Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων