11.4 C
Argos
Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΠαράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ στην Π.Ε. Αρκαδίας

Παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ στην Π.Ε. Αρκαδίας

Το ραντεβού έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Πέμπτης, 13 Ιανουαρίου.

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Αρκαδίας αποφάσισε και καλεί τα μέλη του, το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε., τους συλλόγους γονέων, το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, τα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα του νομού, την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου και ώρα 2μ.μ. σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας (Ναυπλίου 57) για τα μέτρα που πάρθηκαν από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ιδιαίτερα με το άνοιγμα των σχολείων.

Θέλουμε σχολεία ανοιχτά και ασφαλή και όχι εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού. Εδώ και τώρα ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των μορφωτικών δικαιωμάτων!

• Να ληφθούν έστω και τώρα μέτρα για την αραίωση των μαθητών στις τάξεις.

• Να αλλάξουν με υγειονομικά κριτήρια και μόνο τα πρωτόκολλα υπερμετάδοσης του κορωνοιού στα σχολεία, όπως το απαράδεκτο 50%+1 για το κλείσιμο τμήματος, ή ο περιορισμός της καραντίνας σε 5 ημέρες.

• Να πραγματοποιούνται μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ σε όλα τα σχολεία σταθερά και περιοδικά και στοχευμένα εκτάκτως όπου υπάρχει συρροή κρουσμάτων. Όλα τα απαραίτητα τεστ (rapid, PCR, κ.τ.λ.) να είναι δωρεάν για όλο τον πληθυσμό.

• Να καλυφθούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς εδώ και τώρα. Με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις, ώστε να καλύπτονται άμεσα τα κενά των εκπαιδευτικών που νοσούν ή βγαίνουν σε άδεια για λόγους υγείας , για να μην σμπαραλιάζεται το ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων.

• Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και την παροχή, δωρεάν, όλων των μέσων αυξημένης ατομικής προστασίας (π.χ. μάσκες ΚΝ95) σε όλο το προσωπικό στα σχολεία.

• Προσλήψεις σχολικών νοσηλευτών και σύνδεσης των σχολικών μονάδων με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων και δωρεάν πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων όλων όσοι νόσησαν.

• Διεύρυνση των κατηγοριών που δικαιούνται άδεια ευπαθούς ομάδας. Άδεια ειδικού σκοπού σε όλους τους γονείς για όλο το χρονικό διάστημα που νοσούν τα παιδιά τους με πλήρεις αποδοχές.

• Εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού στους εκπαιδευτικούς που βγαίνουν θετικοί ή νοσούν (10 ημερών), σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους.

• Στοχευμένα εκπαιδευτικά – παιδαγωγικά μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας σε μαθησιακό και ψυχοκοινωνικό επίπεδο. Γενίκευση των προγραμμάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας, Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και διάθεση όλων των αναγκαίων ωρών σε φροντιστηριακά μαθήματα. Αναπροσαρμογή της σχολικής ύλης.

• Να μην εφαρμοστούν, να καταργηθούν η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα Θεμάτων. Ούτε σκέψη για διενέργεια πανελλαδικών εξετάσεων τύπου PISA σε ΣΤ΄ Δημοτικού και Γ΄ Γυμνασίου.

• Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες προώθησης της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης.

Στο πλαίσιο των αιτημάτων και της κινητοποίησης το ΔΣ της ΕΛΜΕ θα πραγματοποιήσει σήμερα Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι συνέντευξη τύπου στην πλατεία Αγίου Βασιλείου.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Οι τελευταίες Ειδήσεις του arenanews.gr από την  Αργολίδα και την Πελοπόννησο
 Τα νέα σε ΆργοςΝαύπλιοΕπίδαυροΕρμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Ροή Ειδήσεων