spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΧΙΚΗ 1Dr Atomic Band: Ένα νέο άλμπουμ με αέρα…Καλαματιανό

Dr Atomic Band: Ένα νέο άλμπουμ με αέρα…Καλαματιανό

«Η ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΗΤΑΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ»

Κυκλοφόρησε το πρώτο άλμπουμ του καλαματιανού γκρουπ “Dr Atomic”

Το άλμπουμ ολοκληρώθηκε στη διάρκεια της καραντίνας. Αν και ήταν προγραμματισμένο για αργότερα, η ανάγκη για δημιουργία τους οδήγησε νωρίτερα στο studio!

Περιέχει 6 κομμάτια, που όλα μαζί συνθέτουν μια ιστορία. Η αρχή γίνεται με καλοκαιρινή εισαγωγή, κορυφώνεται με δυνατό blues και χαλαρώνει με swing, και όλα αυτά τα αφρομερικάνικα στιλ, όπως εξηγεί ο Βασίλης Κουτίβας μιλώντας στο «Go On». Άλλωστε, η μπάντα ξεκίνησε από αγάπη για τη μουσική, με διασκευές soul, funk, blues αλλά και… μεταλλαγμένο ρεμπέτικο. Σιγά – σιγά δημιούργησαν τα δικά τους κομμάτια, πάνω στο στιλ των διασκευών τους.

Το artwork έχει επιμεληθεί ο Ανδρέας Μανωλακάκης. Η μουσική είναι του Βασίλη Κουτίβα και του Αντώνη Λυμπερόπουλου, οι στίχοι είναι επίσης του Αντώνη Λυμπερόπουλου. Ο Φώτης Μόσχος έχει κάνει και την ηχοληψία και την παραγωγή η Mellotron Workshop.

Στην κιθάρα είναι ο Βασίλης Κουτίβας, στο μπάσο ο Περικλής Παπακωνσταντίνου, στα drums ο Αντώνης Κουτίβας, στα πλήκτρα (έκτακτη συμμετοχή) ο Κώστας Γιαξόγλου και ο Φώτης Μόσχος, στο τραγούδι η Σοφία Γιαννοπούλου και ο Αντώνης Λυμπερόπουλος.

Οι στίχοι και η μουσική είχαν ολοκληρωθεί για να γίνουν live εμφανίσεις, αλλά οι εξελίξεις σχετικά με τον κορονοϊό και οι ακυρώσεις των live οδήγησαν την ομάδα να μπει στο studio. Στο χαλαρό μάλιστα, από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Μάρτιο ολοκλήρωσαν τις ηχογραφήσεις και το βίντεο.

«Όλα έγιναν στο πλαίσιο των ρυθμών της καραντίνας. Αλλιώς θα βγάζαμε κι εμείς singlakia» παρατηρεί ο Βασίλης Κουτίβας, εξηγώντας πως «λίγα σχήματα πλέον βγάζουν άλμπουμ. Έχει αλλάξει πολύ η μουσική παραγωγή σήμερα. Χρήματα από ηχογράφηση δε βγαίνουν, μόνο από τα live. Και live δε γίνονται. Ευελπιστούμε κάποια στιγμή να τελειώσει όλο αυτό και να ανέβουμε πάλι στη σκηνή. Μας λείπει η σκηνή. Αυτός άλλωστε είναι ο σκοπός. Να βγεις σκηνή».

Το άλμπουμ «Dr Atomic» πωλείται και διαδικτυακά αλλά και σε CD, στο βιβλιοχαρτοπωλείο Κονταργύρη στην Καλαμάτα. Ήδη έχουν γίνει παραγγελίες από την Ήπειρο και άλλες περιοχές, …όπου ακόμα παραμένουν ανοιχτά δισκοπωλεία.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων