spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΣε διαθεσιμότητα υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. για τη φωτιά στη Γορτυνία

Σε διαθεσιμότητα υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. για τη φωτιά στη Γορτυνία

Αλγεινές εντυπώσεις έχει προκαλέσει η επώνυμη καταγγελία πυρόπληκτου κατοίκου στη Χώρα Γορτυνίας, ο οποίος με λυγμούς περιέγραψε την απαξιωτική μεταχείριση που αντιμετώπισε όταν απευθύνθηκε σε ταξίαρχο της αστυνομικής διεύθυνσης της περιοχής για να ζητήσει βοήθεια στην προσπάθειά του να σώσει την περιουσία του που τελικά καταστράφηκε από τις φλόγες.

Όπως ανέφερε ο πολίτης στην τηλεοπτική κάμερα τοπικού μέσου, ο ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. τον ρώτησε αν έχει πολιτικό μέσο, προκειμένου να σταλεί όχημα της πυροσβεστικής. Συγκεκριμένα, ο πολίτης είπε ότι τηλεφώνησε στον αξιωματικό στην Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας και του ζήτησε ένα πυροσβεστικό όχημα για να σώσει το σπίτι του. Εκείνος επικοινώνησε με την Πυροσβεστική που αρνήθηκε και τότε, πάντα σύμφωνα με την μαρτυρία του πολίτη, τον ρώτησε εάν έχει κάποιο πολιτικό μέσο.

Μετά τη δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου βίντεο, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, το υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα, με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Παράλληλα σε βάρος του διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).

Τα ξημερώματα, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία αναφέρει: «Σχετικά με περιστατικό στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ανώτερος αξιωματικός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου και αναπαράγεται σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοινώνεται ότι διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ παράλληλα με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ο εν λόγω αξιωματικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων