spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑνεμογεννήτριες θα τοποθετηθούν πάνω από τα Ίρια Αργολίδας

Ανεμογεννήτριες θα τοποθετηθούν πάνω από τα Ίρια Αργολίδας

11 ανεμογεννήτριες ύψους 150 μ. θα τοποθετηθούν 1,85 χιλιόμετρα από τον οικισμό “Ματαράγκα” πάνω από τα Ίρια Αργολίδα.

Η δημόσια διαβούλευση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του αιολικού εργοστασίου της εταιρείας PROTERGIA (ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ) θα διενεργείται μέχρι 27/08/2021 εδώ: https://eprm.ypen.gr/src/App/w2/3938

Αποσπάσματα από τη ΜΠΕ:

Ο απαραίτητος εξοπλισμός για την κατασκευή του έργου θα μεταφερθεί δια θαλάσσης με ferry boat από το λιμάνι του Ναυπλίου στην παρακείμενη παραλία “Ίρια”, του Τοπικού Διαμερίσματος Ιρίων, της Δ.Ε. Ασίνης, του Δήμου Ναυπλιέων, όπου θα γίνει προσωρινή διαμόρφωση χώρου προσαιγιάλωσης για την εκφόρτωση του εξοπλισμού.

Για την πρόσβαση στις θέσεις εγκατάστασης των Α/Γ θα απαιτηθούν έργα οδοποιίας με προδιαγραφές δασικών οδών Γ΄ κατηγορίας, τα οποία αφορούν βελτιώσεις υφιστάμενης οδοποιϊας, διανοίξεις νέας οδοποιίας πρόσβασης και τα νέες διανοίξεις εσωτερικής οδοποιίας.

Tα δύο πλησιέστερα Καταφύγια Άγριας Ζωής είναι το ΚΑΖ Κ707 «Προφήτης Ηλίας- Κυνόρτιο ΌΡΟΣ Δήμου Ασκληπειού», το οποίο απέχει 1100 m από το πλησιέστερο όριο του υπό μελέτη έργου (διαπλάτυνση υφιστάμενου οδικού άξονα) και 2382 m από την πλησιέστερη Α/Γ (Α/Γ 11) και το Κ457 «Σταυροπόδι Καναπίτσα», το οποίο απέχει 1000 μ από το πλησιέστερο όριο του υπό μελέτη έργου (καλώδιο διασύνδεσης) και 2800 μ από την πλησιέστερη Α/Γ (Α/Γ 9).

Επισυνάπτεται η θέση του έργου από τον γεωπληροφοριακό χάρτη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ): https://geo.rae.gr/ καθώς και μοντέλο ορατότητας μίας μόνο από τις 11 ανεμογεννήτριες (της πιο αριστερά), όπου με κόκκινο (βυσσινί) χρώμα φαίνεται η περιοχή από την οποία θα είναι ορατή.

Τοπικοί φορείς και σύλλογοι, τουριστικές επιχειρήσεις, δημοτικές και κοινοτικές αρχές, συλλογικότητες πρέπει να ενημερωθούν και να πάρουν θέσh

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων