spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΛΑΚΩΝΙΑΗ νοτιοανατολική Λακωνία αναπτύσσει την τηλεϊατρική

Η νοτιοανατολική Λακωνία αναπτύσσει την τηλεϊατρική

Η τηλεϊατρική δημιουργεί λύσεις και προσφέρει ασφάλεια σε απομακρυσμένες περιοχές όπου η παρουσία εξειδικευμένου ιατρού δεν είναι εφικτή.

Μέσω του προγράμματος τηλεϊατρικής του Ιδρύματος Vodafone και της VIDAVO, η Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων «φέρνει» ένα πλήθος από εξειδικευμένους ιατρούς, εντελώς δωρεάν σε κάθε σπίτι. Τελευταία δράση τηλεϊατρικής έλαβε χώρα προ ημερών στην Κρεμαστή Δ. Ευρώτα, όπου κάτοικοι της περιοχής υποβλήθηκαν σε εξετάσεις.

«Καινοτομούμε, υιοθετούμε τις νέες τεχνολογίες, κάνουμε -και θα κάνουμε- ό,τι χρειαστεί για την προστασία της υγείας των κατοίκων της νοτιοανατολικής Λακωνίας», δήλωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Μολάων κ. Κωνσταντίνος Κορωνιός.

Η τηλεϊατρική αναφέρεται στην εφαρμογή των σύγχρονων τεχνολογιών, των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής, για να προσφέρει σε ασθενείς κλινική βοήθεια από απόσταση. Η τηλεϊατρική βοηθάει περισσότερο εκείνους που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές, όπως οι αγρότες ή όταν ο θεράπων ιατρός βρίσκεται σε άλλη περιοχή. Η χρήση των νέων τεχνολογιών επιτρέπει την εύκολη επικοινωνία του ιατρού με τον ασθενή μέσω της μετάδοσης ήχου και εικόνας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων