Σπόροι ελιάς από την Ολυμπία στο Διάστημα

0

Στις 02.29 (ώρα Ιαπωνίας) την Παρασκευή 4 Ιουνίου εκτοξεύθηκε από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της Φλόριντα ο πύραυλος Falcon 9 της SpaceX με το διαστημόπλοιο-φορτηγό Dragon που μεταφέρει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΙSS) ενδεικτικά τοπικά προϊόντα από τις περιοχές που επλήγησαν από τον Μεγάλο Σεισμό της Ανατολικής Ιαπωνίας το 2011.


Η πόλη Ναράχα η οποία απέχει μόλις 20 χιλιόμετρα από το πυρηνικό εργοστάσιο Ντάι Ίτσι της Φουκουσίμα αντί κάποιου τοπικού προϊόντος επέλεξε να στείλει σπόρους ελιάς από την Ολυμπία, την γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, που μετά την επιστροφή τους από το Διάστημα θα φυτευθούν στην Ναράχα.

Το διαστημόπλοιο Dragon αναμένεται να φτάσει στον ISS στις 18.00 (ώρα Ιαπωνίας) το Σάββατο 5 Ιουνίου.

Ο Σταθμός βρίσκεται σε τροχιά σε ύψος περίπου 400 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης και περιστρέφεται γύρω της δεκαέξι φορές την ημέρα.

Οι σπόροι θα παραμείνουν στην ιαπωνική ερευνητική μονάδα KIBO και θα επιστρέψουν στη Γη (δεν έχει ανακοινωθεί πότε ακριβώς) πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Εκτός από τους σπόρους ελιάς, μεταφέρει διάφορα άνθη από τις περιοχές του Τοχόκου (όπως νεμόφιλα από το Ιμπαράκι, αγριοκερασιά, ηλίανθο, αζαλέα, καμέλια κα) καθώς και προϊόντα όπως ρύζι και σακέ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here