spot_img
spot_img
ΑρχικήΤΟΥΡΙΣΜΟΣΤουρισμός: "Μηδενικός Μάιος -Υποτονικός Ιούνιος"

Τουρισμός: “Μηδενικός Μάιος -Υποτονικός Ιούνιος”

Αυτές είναι οι εκτιμήσεις των ανθρώπων του χώρου για την πορεία του Ελληνικού τουρισμού μέχρι τώρα.

Καθώς το “τοπίο” όσον αφορά παραδοσιακές “αγορές” (Αγγλία-Γερμανία-Ρωσία-Σκανδιναβία) για τον Ελληνικό τουρισμό παραμένει “θολό”, οι ελπίδες των επιχειρηματιών του χώρου εστιάζονται στους κατεξοχήν “παραθεριστικούς” μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Η αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Χριστίνα Τετράδη, αναφέρει στο ΑΠΕ πως λίγες ημέρες μετά το επίσημο άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού, το 10% των ξενοδοχειακών μονάδων της χώρας έχει ανοίξει τις πύλες του, με τους περισσότερους επιχειρηματίες να έχουν αναβάλλει το άνοιγμα τους για τα μέσα Ιουνίου.

Η ίδια επισημαίνει πως είναι αδήριτη ανάγκη η Ελλάδα να γίνει πράσινη στον επιδημιολογικό χάρτη του ECDC, αφού, όπως εξηγεί, ο διεθνής ταξιδιώτης που θα θελήσει άμεσα να ταξιδεύσει, επιλέγει προορισμό με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που επικρατούν σε κάθε χώρα. Ως σημαντική ημερομηνία Ημερομηνία θεωρείται η 7η Ιουνίου, όταν η Μεγάλη Βρετανία θ’ ανακοινώσει, μεταξύ άλλων, αν η Ελλάδα από πορτοκαλί θα γίνει πράσινη για τους Βρετανούς πολίτες.

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Ρόδου, Μιχάλης Μαρκόπουλος, τονίζει ότι μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα έχει ξεδιαλύνει η “θολή” εικόνα που επικρατεί τώρα. Στην Ρόδο μέχρι σήμερα, αναφέρει, έχουν ανοίξει 25 ξενοδοχεία από τα 650 και δεν είναι απόλυτο ότι θα ανοίξουν όλα φέτος, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ. Και ο κ. Μαρκόπουλος εστιάζει στη “σηματοδότηση” που θα έχει η Ελλάδα στον ευρωπαϊκό επιδημιολογικό χάρτη.

Εξίσου υποτονική παραμένει και η κατάσταση στην Κρήτη, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, Νίκο Χαλκιαδάκη, ο οποίος δηλώνει ότι στο Ηράκλειο έχει ανοίξει το 25% των ξενοδοχειακών μονάδων του νομού με τους περισσότερους ξενοδόχους να έχουν προγραμματίσει το άνοιγμα των μονάδων τους τον Ιούνιο.

Μέχρι τώρα στο Ηράκλειο έχουν προσγειωθεί 500 περίπου τσάρτερ, αναφέρει ο κ. Χαλκιαδάκης, με τις αυξημένες τουριστικές ροές να υπολογίζονται μέσα Ιουλίου.

Σε κάθε περίπτωση η ελπίδα για την Κρήτη είναι ότι ο Ιούλιος, ο Αύγουστος, αλλά και ο Σεπτέμβριος θα είναι καλοί μήνες για την τουριστική βιομηχανία του νησιού, όπως τονίζει στο ΑΠΕ, ο έτερος αντιπρόεδρος του ΞΕΕ και κρητικός επιχειρηματίας, Γιάννης Οικονόμου, παρά το γεγονός ότι η ξενοδοχειακή βιομηχανία υφίσταται το μαρτύριο της σταγόνας, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων