spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΆργος: Άγαλμα του Ηρακλή με ύψος 3,17μ. θα τοποθετήσει ο Καμπόσος

Άργος: Άγαλμα του Ηρακλή με ύψος 3,17μ. θα τοποθετήσει ο Καμπόσος

Την ανάγκη για μεταστροφή του Άργους προς τον τουρισμό και την ανάγκη προσέλκυσης τουριστών μέσα από την πλούσια αρχαιοελληνική του ιστορία, επισήμανε σε συνεντευξη του ο Δημαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος.

Ο κύριος Καμπόσος αναφέρθηκε στη συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και τον καθηγητή Γιάννη Μελανίτη, που βρίσκεται σε τελικό στάδιο και αναμένει να παραδοθούν έργα τέχνης που θα έχουν άρρηκτη σχέση με την ιστορία του Άργους και που σύμφωνα με τις υποδείξεις τους θα τοποθετηθούν σε διαφορα σημεία της πόλης.

Σε εξέλιξη και βρίσκεται επίσης και η συνεργασία του Δήμου με το Υπουργείο Πολιτισμού και συγκεκριμένα με την Υπουργό κ.Λίνα Μενδώνη καθώς και τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Διδασκάλου για το έργο του τελεφερίκ, το οποίο και θα ενώσει τους δυο σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης, το αρχαίο Θέατρο και το Κάστρο Άργους.

Ανάμεσα στα αγάλματα που θα τοποθετηθούν σε περίοπτες θέσεις στο Άργος όπως δήλωσε ο Δημαρχος Άργους Μυκηνών ειναι οι πολεμιστές του Ριάτσε και το άγαλμα του του Ηρακλή που είχε φιλοτεχνήσει ο διάσημος γλύπτης Λύσσιπος και το οποίο έχει ύψος 3 μέτρα και 17 εκατοστά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων