spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΧΙΚΗ 1Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας: Επιστροφή στην ποιότητα – με ηχηρά ονόματα

Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας: Επιστροφή στην ποιότητα – με ηχηρά ονόματα

Νέα πνοή στο Φεστιβάλ της Αρχαίας Ήλιδας αναμένεται να δώσει το προσεγμένο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, που επιμελήθηκαν οι ιθύνοντες του Φεστιβάλ, για τις εκδηλώσεις του 31ου Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας.

Ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, με στόχο να κρατηθεί ένας από τους σπουδαιότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας «ζωντανός» και κυρίως να συνεχιστεί η αδιάκοπη 30ετής παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.

Σημαντική είναι η συμβολή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας και του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νίκου Κοροβέση για την υλοποίηση του 31ου Φεστιβάλ της Αρχαίας Ήλιδας, δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσει υψηλού επιπέδου παραστάσεις σε ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία της Ηλείας.

Έναρξη με του Ιππείς του Αριστοφάνη από το Εθνικό Θέατρο 8 Ιουλίου

Σημαντικές παραστάσεις από το χώρο της αρχαίας ελληνικής δραματουργίας έχουν επιλεγεί για το φετινό πρόγραμμα, παραστάσεις που είναι ήδη ενταγμένες στο πρόγραμμα του Ελληνικού Φεστιβάλ στην Επίδαυρο.

Λόγω των ειδικών συνθηκών και των υγειονομικών πρωτοκόλλων όλες οι παραστάσεις θα παρουσιαστούν στο Αρχαίο Θέατρο της Ήλιδας και με τη χωρητικότητα που θα επιτρέψουν τα αρμόδια Υπουργεία.

Η έναρξη του φετινού Φεστιβάλ θα γίνει με την παράσταση Ιππείς του Αριστοφάνη από το Εθνικό Θέατρο στις 8 Ιουλίου 2021 σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου και με πρωταγωνιστές τον Πάνο Μουζουράκη και τον Κώστα Κόκλα.

Οι επίσημες ανακοινώσεις του Φεστιβάλ για το πρόγραμμα και τα υγειονομικά που θα τηρηθούν, θα γίνουν σε ειδική συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει ο Δήμος Ήλιδας για το θέμα αυτό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων