spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΣ: Το αλσύλλιο του Κεφαλαρίου αλλάζει όψη

ΑΡΓΟΣ: Το αλσύλλιο του Κεφαλαρίου αλλάζει όψη

Σχέδιο αναβάθμισης του αλσυλλίου στο Κεφαλάρι βρίσκεται σε εξέλιξη, στόχος να γίνει πόλος έλξης επισκεπτών από όλη την Αργολίδα. Ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Γκαβούνος μαζί με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Άργους- Μυκηνών έχουν πετύχει σε σύντομο χρονικό διάστημα να αλλάξει όψη.
Μία ανάπλαση που έδωσε νέα πνοή και μεταμόρωσε το αλσύλλιο του Κεφαλαρίου σε ένα καταπράσινο πόλο αναψυγής και γιατί όχι πολιτισμού. Το αλσύλλιο που αποτέλεσε τα περασμένα χρόνια σημείο συνάντησης των επισκεπτών της εκκλησίας και όχι μόνο, παρουσίαζε σοβαρά προβλήματα.
Η διαμόρφωση του αλσυλλίου ξεκίνησε με την επίπονη κοπή των χόρτων, την απομάκρυνση των σκουπιδιών, το κλάδεμα των δέντρων, τον καθαρισμό τον εξωραϊσμό του χώρου. Η διαφορά είναι πλέον εμφανής με ιδιαίτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Εν συνεχεία τοποθετήθηκε πέργκολα, παγκάκια και ανακαινίσθηκε το συντριβάνι, επιπλέον ο νέος φωτισμός δίνει τη δυνατότητα στους διερχόμενους να θαυμάσουν το ασύλλιο.
Τέλος τοποθετήθηκαν μεγάφωνα που θα παίζουν μουσική καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τα σχέδια για το αλσύλλιο Κεφαλαρίου δεν σταματούν εδώ αφού ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γκαβούνος μας αποκάλυψε ότι οραματίζεται τη δημιουργία μιας μόνιμης μουσικής σκηνής η οποία θα χρησιμοποιείται για εκδηλώσεις τους καλοκαιρινούς μήνες. Όταν ολοκληρωθεί η ανάπλαση του αλσυλλίου το Κεφαλάρι θα μπορεί να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες. Ο κ. Γκαβούνος έκλεισε λέγοντας ότι “Συνήθως λέμε ότι κάτι μας λείπει κι είναι αυτό που ο λαός χαρακτηρίζει σοφά «το καλό παράδειγμα»: δράσεις, πρωτοβουλίες, μικρές καθημερινές κινήσεις ή μεγαλύτερες παρεμβάσεις που τονώνουν το ηθικό όπως το νέο τοπόσημο του Κεφαλαρίου προσβάσιμο σε όλους με ερεθίσματα για όλους”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων