
Την ώρα που αρκετοί δήμοι της Αργολίδας προχωρούν σε έργα ασφαλτοστρώσεων και διεκδικούν χρηματοδοτήσεις για τη βελτίωση του οδικού τους δικτύου, στο Δήμο Ναυπλιέων η κατάσταση των δρόμων εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της καθημερινότητας.
Τρία χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων της δημοτικής αρχής του Δημήτρη Ορφανού, σε πολλές περιοχές του Ναυπλίου αλλά και των δημοτικών κοινοτήτων οι φθορές στο οδόστρωμα παραμένουν εμφανείς. Οι λακκούβες και οι καθιζήσεις της ασφάλτου δυσχεραίνουν την κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις δημιουργούν συνθήκες επικινδυνότητας για οδηγούς και δικυκλιστές.
Η φωτογραφία αποτυπώνει μία μόνο από τις πολλές εικόνες που συναντά κανείς στο οδικό δίκτυο του Δήμου. Ανάλογα προβλήματα καταγράφονται σε αρκετούς δρόμους, με τους κατοίκους να ζητούν παρεμβάσεις συντήρησης και αποκατάστασης.
Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση στον δρόμο Καστράκι Ασίνης – Δρέπανο, όπου έχει δημιουργηθεί μεγάλη λακκούβα, η οποία αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών. Το συγκεκριμένο σημείο χρήζει άμεσης αποκατάστασης, καθώς η διέλευση των οχημάτων γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα ή ζημιές.
Η ανάγκη για εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις και ουσιαστική συντήρηση του οδικού δικτύου παραμένει στο επίκεντρο των ζητημάτων που απασχολούν την τοπική κοινωνία, με τους δημότες να αναμένουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που καταγράφονται τόσο στο Ναύπλιο όσο και στις κοινότητες του Δήμου.
Α.Κ.

