ΑΡΓΟΛΙΔΑΝΑΥΠΛΙΟ

Ναύπλιο| Ελεύθερος με αναβολή ο διαδηλωτής μετά τη σύλληψη στο Άργος

Συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια

Στα Δικαστήρια Ναυπλίου οδηγήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 29 Ιουλίου ο άνδρας που συνελήφθη το Σάββατο 25 Ιουλίου, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Άργος, με αφορμή τον θανάσιμο τραυματισμό του 20χρονου Θοδωρή από πυρά αστυνομικών της ΟΠΚΕ.

Μετά την απολογία του ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή, αποφασίστηκε η προσωρινή ελευθέρωσή του, ενώ του χορηγήθηκε αναβολή προκειμένου να παρουσιαστεί εκ νέου στα Δικαστήρια Ναυπλίου την Τετάρτη, οπότε και αναμένεται να εκδικαστεί η υπόθεση.

Έξω από το δικαστικό μέγαρο βρέθηκαν μέλη του Αντιφασιστικού Αντιρατσιστικού Μετώπου Αργολίδας, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στον συλληφθέντα και ζητώντας την απόσυρση όλων των κατηγοριών που του αποδίδονται.

Οι συγκεντρωμένοι έκαναν λόγο για «άδικη σύλληψη» κατά τη διάρκεια, όπως ανέφεραν, «απρόκλητης επίθεσης της αστυνομίας» στη διαδήλωση του Σαββάτου στο Άργος. Με συνθήματα όπως «Δεν μας τρομοκρατούν συλλήψεις, δακρυγόνα – νόμος είναι το δίκιο του αγώνα», δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν τον διαδηλωτή και να ζητούν την απαλλαγή του.

Η υπόθεση αναμένεται να απασχολήσει εκ νέου τα Δικαστήρια Ναυπλίου την Τετάρτη, οπότε και θα υπάρξουν εξελίξεις σχετικά με την πορεία της δικαστικής διαδικασίας.

Back to top button