
Την παραίτησή του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού υπέβαλε την 11 Ιουνίου Πέμπτη ο Γιώργος Διδασκάλου, πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα και επί σειρά ετών ανώτατο διοικητικό στέλεχος της δημόσιας διοίκησης.
Η εξέλιξη καταγράφεται σε μια περίοδο κατά την οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η δικαστική έρευνα για το φερόμενο κύκλωμα στις πολεοδομικές υπηρεσίες, υπόθεση που έχει προκαλέσει έντονες πολιτικές και θεσμικές αντιδράσεις και έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής σε έξι συλλήψεις.
Ωστόσο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η παραίτηση εντάσσεται σε μια ευρύτερη διαδικασία ανανέωσης των γενικών γραμματέων της κυβέρνησης, καθώς αρκετά στελέχη έχουν συμπληρώσει πολυετή θητεία στις θέσεις ευθύνης που κατέχουν.
Ο Γιώργος Διδασκάλου ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Πολιτισμού το 2019, συμμετέχοντας στον σχεδιασμό και την υλοποίηση της πολιτιστικής πολιτικής της χώρας. Παράλληλα, είχε θεσμικό ρόλο σε κορυφαία όργανα του υπουργείου, όπως το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) και το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του συμμετείχε στην αξιολόγηση και την έγκριση σημαντικών έργων πολιτιστικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα, μεταξύ των οποίων παρεμβάσεις στη Μονεμβασιά, έργα εγκατάστασης ανεμογεννητριών στη Βοιωτία και εργασίες στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.
Πριν από την τοποθέτησή του στο Υπουργείο Πολιτισμού, είχε διατελέσει Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου.
Α.Κ.

