ΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΣ

Εφετείο Ναυπλίου| Πανηγυρική αθώωση εργαζομένων καθαριότητας-Δείτε εδώ

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ναυπλίου αθώωσε τους δύο εργαζόμενους καθαριότητας του Δήμος Άργους – Μυκηνών για την υπόθεση φωτιάς σε κάδο απορριμμάτων, που σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2025.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία. Παράλληλα, είχε πάρει μεγάλη δημοσιότητα σε τοπικά και πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης.

Οι δικαστές αθώωσαν και τους δύο κατηγορούμενους, όπως είχε συμβεί και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Για τον τρίτο κατηγορούμενο, το δικαστήριο σταμάτησε τη δίωξη λόγω θανάτου.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, η υπεράσπιση υπέβαλε ένσταση για τη συμμετοχή του Δήμος Άργους – Μυκηνών στην υποστήριξη της κατηγορίας. Το δικαστήριο έκανε δεκτή την ένσταση και απέβαλε ξανά τον Δήμο από τη διαδικασία.

Ο δικηγόρος Βασίλης Δελής δήλωσε ότι η απόφαση δικαίωσε πλήρως τους κατηγορούμενους. Όπως ανέφερε, οι εργαζόμενοι έκαναν μόνο τη δουλειά τους και πέρασαν μεγάλη πίεση όλο αυτό το διάστημα.

Το Σωματείο Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση. Τα μέλη του μίλησαν για πλήρη δικαίωση των συναδέλφων τους.

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button