ΑΡΓΟΛΙΔΑΝΑΥΠΛΙΟ

Ναύπλιο| Το παρασκήνιο μιας “περίεργης” συνάντησης και ο ρόλος “τρίτων”

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το πρόσφατο Προσυμβουλιο των εναπομείναντων μελών της δημοτικής αρχής, εξελίχθηκε σε ένα σκηνικό που προκαλεί έντονο προβληματισμό για τον τρόπο που ασκείται η διοίκηση. Η κατάσταση περιγράφεται ως «περίεργη», με την ουσία των προβλημάτων να θυσιάζεται στον βωμό των παρασκηνιακών διευθετήσεων.

Η εισβολή των «τρίτων»

Το πλέον εξοργιστικό στοιχείο των πληροφοριών μας είναι η παρουσία και η ενεργός συμμετοχή ατόμων που δεν έχουν καμία θεσμική ιδιότητα. Άτομα μη εκλεγμένα, που δεν φέρουν καμία λαϊκή εντολή, βρέθηκαν να παίρνουν θέση για ζητήματα που αφορούν αποκλειστικά το Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς κανείς να τους αφαιρέσει τον λόγο.
Μάλιστα, συγκεκριμένο πρόσωπο λειτούργησε ως «αυτόκλητος συνήγορος» δημοτικού συμβούλου σε διαμάχη, τοποθετούμενο για τη διαρροή της επίμαχης επιστολής που αποκάλυψε το Arena, χωρίς να παρουσιάσει την παραμικρή απόδειξη για τους ισχυρισμούς του. Το ερώτημα είναι σαφές: Με ποιο δικαίωμα εξωθεσμικοί παράγοντες γίνονται ρυθμιστές της πολιτικής ζωής του τόπου;

Η υποκρισία της «διαρροής»

Την ίδια ώρα, η στρατηγική του αποπροσανατολισμού λειτούργησε στο έπακρο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η συζήτηση αναλώθηκε υποκριτικά στο ποιος διέρρευσε την επιστολή, αλλά κανέναν δεν φάνηκε να απασχολεί το εκρηκτικό περιεχόμενό της.
Ενώ το έγγραφο παραθέτει συγκεκριμένα σενάρια για την αντικατάσταση του Δημάρχου, ορισμένοι επέλεξαν να κοιτούν το δάχτυλο και όχι το φεγγάρι.
Η προσπάθεια να «πνιγεί» η ουσία πίσω από κραυγές για τη διαρροή, υποδηλώνει τον απόλυτο πολιτικό πανικό μιας παράταξης που φαίνεται να ασχολείται πλέον μόνο με το πώς θα κρύψει τα εσωτερικά της ρήγματα.
Το Ναύπλιο δεν έχει ανάγκη από «σκιώδεις» συμβούλους και παρασκηνιακά δικαστήρια. Έχει ανάγκη από καθαρές απαντήσεις για το μέλλον του. Όσο η διοίκηση ανέχεται τους «τρίτους» να κάνουν κουμάντο, τόσο επιβεβαιώνει την εικόνα της αποσύνθεσης.
ΑΚακος

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button