ΑΡΓΟΛΙΔΑΝΑΥΠΛΙΟ

Ναύπλιο| Η επιστολή-σοκ, το σχέδιο ανατροπής και η «προδοσία»

Σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες έχουν περιέλθει στην εφημερίδα μας και διασταυρώνονται από πολλαπλές πηγές, η Δημοτική Αρχή του Ναυπλίου βρίσκεται αντιμέτωπη με μια οργανωμένη απόπειρα εσωτερικής ανατροπής.
Η μάσκα έπεσε και αυτό που ψιθυριζόταν στους διαδρόμους του Δημαρχείου ως παρασκηνιακή ίντριγκα, πήρε πλέον τη μορφή ανοιχτής ανταρσίας. Τρία πρόσωπα που ευεργετήθηκαν και τοποθετήθηκαν σε θέσεις ευθύνης από τον Δήμαρχο, φαίνεται πως αποφάσισαν να παίξουν το δικό τους προσωπικό παιχνίδι εξουσίας, αδιαφορώντας προκλητικά για τη λαϊκή εντολή.

Η επιστολή-σοκ στο Viber: Μοιράζουν την καρέκλα του Δημάρχου

Το «σχέδιο ανατροπής» αποκαλύφθηκε μέσα από μια κλειστή ομάδα της παράταξης στην εφαρμογή Viber. Εκεί, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Καράπαυλος, με μια επιστολή-ντοκουμέντο που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα μας, αναλύει τους λόγους για τους οποίους ο Δήμαρχος θα έπρεπε να παραιτηθεί, παρουσιάζοντας κυνικά σενάρια διαδοχής:

απόσπασμα από την επιστολή 1

  • Σενάριο 1: Να αναλάβει ο  Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Φραγκιουδάκης.
  • Σενάριο 2: Να αναλάβει ο ίδιος ο κ. Καράπαυλος τη δημαρχία, αφού στην επιστολή του αναφέρει χαρακτηριστικά πως, υπό προϋποθέσεις, «θα δήλωνα διαθέσιμος» για τη θέση του Δημάρχου!

απόσπασμα από την επιστολή 2

Το βεβαρημένο παρελθόν του κ. Φραγκιουδάκη: Μια σειρά από αποτυχίες

Προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι ο κ. Φραγκιουδάκης εμφανίζεται ή τον εμφανίζουν ως επίδοξο σωτήρα, όταν ο ίδιος φέρει το μεγαλύτερο βάρος της ευθύνης για το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει ο Δήμος. Τι να πρωτοθυμηθούμε;
  • Το σκάνδαλο στο «Θεατράκι ΟΣΕ»: Έδωσαν 30.000 ευρώ για εργασίες χωρίς να ελέγξουν τη στατικότητα, με αποτέλεσμα το θεατράκι  να κλείσει επ’ αόριστον! Το κερασάκι στην τούρτα; Την άδεια μικρής κλίμακας την εξέδωσε ο ίδιος ο Αντιδήμαρχος, ο οποίος βάσει της θέσης του δεν δικαιούται να εκδίδει τέτοιες άδειες.
  • Το φιάσκο με τις Παιδικές Χαρές: Την απίστευτη κόντρα με τον Κωνσταντίνο Μάκαρη, όπου ο κ. Φραγκιουδάκης άλλα έλεγε δημόσια και στο τέλος αναγκάστηκε να τις κλείσει υπό το βάρος των αντιδράσεων. Ακόμη περιμένουν οι δημότες να τους πει πότε θα ξανανοίξουν.
  • Τριανόν & Βουλευτικό: Εκδηλώσεις χωρίς ασφάλεια: Τις εκδηλώσεις στο Τριανόν, όπου μαζί με τον τότε Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και συντάκτη της επίμαχης επιστολής κ. Καράπαυλο, προχωρούσαν χωρίς να πληρούνται οι κανόνες ασφαλείας. Το ίδιο σκηνικό και στο Βουλευτικό, όπου ο κ. Φραγκιουδάκης προσπαθούσε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο να πείσει και πάλι τον κ. Μάκαρη ότι όλα είναι καλά, ενώ η ασφάλεια των πολιτών ήταν στον «αέρα».
  • Το Βατερλό των Σχολικών Επιτροπών: Μια μαύρη σελίδα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου ο κ. Φραγκιουδάκης δεν είχε να παρουσιάσει κανένα στοιχείο εναντίον της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής του κ. Κωστούρου όταν του ζητήθηκαν, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τον Δήμαρχο προσωπικά.

Το «τρίο» της υπονόμευσης

Το μέτωπο συμπληρώνει ο Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου. Είναι τουλάχιστον αδιανόητο, ο άνθρωπος που πληρώνεται για να συμβουλεύει και να στηρίζει τον Δήμαρχο, να συνωμοτεί μαζί με τους επίδοξους διαδόχους του.
Αυτοί οι τρεις, αντί να προστατεύουν την πόλη, ασκούν ασφυκτικές πιέσεις στον επικεφαλής, απεργαζόμενοι σενάρια αντικατάστασης πίσω από κλειστές πόρτες.
Η τρέχουσα κρίση στον Δήμο Ναυπλιέων δεν είναι απλώς μια εσωπαραταξιακή διαμάχη, αλλά ένα ζήτημα που αφορά την ίδια τη λειτουργία της πόλης.
Οι αποκαλύψεις για τα σενάρια διαδοχής και τις δηλώσεις «διαθεσιμότητας» μέσω Viber δημιουργούν ένα κλίμα αβεβαιότητας που δεν ωφελεί κανέναν. Πλέον, η ευθύνη βαραίνει την ηγεσία του Δήμου, η οποία καλείται να πάρει γενναίες αποφάσεις και να ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Α.Κ.

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button