
Τρία σημαντικά θέματα για την Αργολίδα στην ατζέντα της Περιφερειακής Επιτροπής την Τετάρτη 22 Απριλίου.
Με το βλέμμα στραμμένο στην ανάπτυξη των υποδομών και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας της Αργολίδας, συνεδριάζει την ερχόμενη Τετάρτη 22 Απριλίου η Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου. Υπό την προεδρία του κ. Χρήστου Λαμπρόπουλου, η επιτροπή θα λάβει αποφάσεις για τρία κομβικά ζητήματα που αφορούν το Ναύπλιο και το Άργος.
1. Βήμα μπροστά για τη Μαρίνα Ναυπλίου
Στην κορυφή της ατζέντας βρίσκεται η έγκριση του πρώτου πρωτοκόλλου παραλαβής για τις υπηρεσίες του Τεχνικού Συμβούλου που υποστηρίζει το εμβληματικό έργο της Μαρίνας Ναυπλίου. Πρόκειται για ένα κρίσιμο στάδιο στη διαδικασία για τη μελέτη, χρηματοδότηση και κατασκευή του τουριστικού λιμένα, που αναμένεται να αλλάξει το τουριστικό προφίλ ολόκληρης της περιοχής.
2. 450.000 ευρώ για τους δρόμους της Αργολίδας
Το οδικό δίκτυο της Π.Ε. Αργολίδας βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, καθώς η επιτροπή αναμένεται να εγκρίνει το πρακτικό δημοπρασίας για το έργο «Ασφαλτόστρωση – Συντήρηση Οδικού Δικτύου 2026». Με προϋπολογισμό 450.000 ευρώ, το έργο στοχεύει στη βελτίωση της ασφάλειας των μετακινήσεων και την αποκατάσταση φθορών σε κεντρικούς και δευτερεύοντες άξονες του νομού.
3. Νέες άδειες για παραγωγούς σε Λαϊκές Αγορές
Σημαντική είδηση προκύπτει και για το υπαίθριο εμπόριο. Η Περιφέρεια προχωρά στην έγκριση των όρων για την προκήρυξη 18 νέων αδειών (παραγωγών και επαγγελματιών) και 12 νέων θέσεων σε λαϊκές αγορές των Δήμων Ναυπλιέων και Άργους-Μυκηνών. Η κίνηση αυτή στοχεύει στην τόνωση της τοπικής παραγωγής και την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών στις δύο μεγάλες πόλεις του νομού.
Επιμέλεια: Αγγελική Κωσταρέλου

