ΑΡΓΟΛΙΔΑΝΑΥΠΛΙΟ

Ναύπλιο-ΣΟΚ| Η δημοτική αρχή στέλνει λύματα κατευθείαν στον Αργολικό!

Με σοκαριστικές εικόνες και έντονη δυσοσμία, τα λύματα από τον κεντρικό αποχετευτικό αγωγό της ΔΕΥΑ Ναυπλίου καταλήγουν απευθείας στον Αργολικό κόλπο, στο ύψος της παραλιακής Ναυπλίου – Νέας Κίου, προκαλώντας περιβαλλοντική κρίση και οργή στους κατοίκους.

Το θέμα έφερε στη συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης και πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ναυπλίου Γιώργος Καχριμάνης, ζητώντας εξηγήσεις για το πώς είναι δυνατόν λύματα να οδηγούνται στον Αργολικό κόλπο

 Ο τεχνικός διευθυντής της ΔΕΥΑ, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την απαράδεκτη κατάσταση, ισχυρίστηκε ότι η εκτροπή των λυμάτων στη θάλασσα έγινε για να αποφευχθεί η πλημμύρα της παλιάς πόλης! Μια «λύση» που μετατρέπει τη θάλασσα σε απευθείας αποδέκτη λυμάτων, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.

Σφοδρή ήταν και η αντίδραση του πρώην προέδρου της ΔΕΥΑΝ, Σωκράτη Δωρή και ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου του Δήμου Ναυπλιέων, ο οποίος μίλησε ανοιχτά για «περιβαλλοντικό έγκλημα», καταγγέλλοντας ότι η δημοτική αρχή επέλεξε τον εύκολο δρόμο αντί της πρόληψης και του σωστού σχεδιασμού.

Η κατάσταση αυτή εκθέτει σοβαρά την Δημοτική Αρχή του κ. Ορφανού και φέρνει στο προσκήνιο την αναποτελεσματικότητα της διοίκησής του απέναντι σε κρίσιμα ζητήματα δημόσιας υγείας και περιβάλλοντος.

Ο Αργολικός κόλπος δεν μπορεί να συνεχίσει να μετατρέπεται σε… αποχέτευση της πόλης.

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button