
Κανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές σε Ναύπλιο και Άργος την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, παρά την πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Ελλάδας.
Με βάση πληροφορίες από τον πρόεδρο του Σωματείου Πωλητών Λαϊκής Αγοράς Ναυπλίου, κ. Γ.Λεβεντογιάννη, η λαϊκή αγορά του Ναυπλίου θα λειτουργήσει κανονικά, χωρίς επίσημη συμμετοχή στην απεργία
Αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζεται και στο Άργος, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί καμία ανακοίνωση από το εκεί Σωματείο που να δηλώνει οργανωμένη συμμετοχή των πωλητών στην απεργία. Παρότι ενδέχεται ορισμένοι παραγωγοί να επιλέξουν μεμονωμένα να απέχουν από το πόστο τους, αυτό δεν αναμένεται να επηρεάσει τη συνολική λειτουργία των δύο αγορών.
Η κινητοποίηση της Ομοσπονδίας αφορά –όπως επισημαίνεται στην επίσημη ανακοίνωσή της– την αντίδραση παραγωγών και πωλητών στην επικείμενη εφαρμογή του ηλεκτρονικού δελτίου αποστολής, τη τεκμαρτή φορολόγηση καθώς και τα «συνεχή και δυσβάσταχτα φορολογικά εμπόδια» που, σύμφωνα με τους ίδιους, επιβαρύνουν ολοένα και περισσότερο τον κλάδο.
Με αυτά τα δεδομένα, οι κάτοικοι του Ναυπλίου και του Άργους μπορούν να επισκεφθούν τις λαϊκές αγορές της Τετάρτης χωρίς αλλαγές στο πρόγραμμα λειτουργίας τους.

