
Μήνυση κατά δύο ενηλίκων κατέθεσε χθες το βράδυ ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, Γιάννης Μαλτέζος, καθώς οι δράστες εισήλθαν παρανόμως στους χώρους του 1ου και του 7ου Δημοτικού Σχολείου Άργους, προκαλώντας φθορές σε υποδομές και κτιριακά στοιχεία.
Ο Δήμαρχος σε δήλωσή του τόνισε:
“Δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή και να μείνει ατιμώρητη καμία φθορά σε δημοτικό χώρο, πόσο μάλλον σε σχολικές εγκαταστάσεις, χώρους που χρησιμοποιούν τα παιδιά μας.”
Σύμφωνα με τον κ. Μαλτέζο, το περιστατικό φαίνεται να σχετίζεται με την αναγκαστική αλλαγή στέκι για τη διακίνηση ουσιών, μετά την κατεδάφιση του ερειπωμένου κτιρίου δίπλα στο πρώην φαρμακείο Παναγάκη στην πλατεία Αγίου Πέτρου, όπου για πάνω από μια δεκαετία πραγματοποιούνταν αντίστοιχες παράνομες δραστηριότητες.
Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών ενημέρωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσει σε στοχευμένες ενέργειες για την ενίσχυση της ασφάλειας των σχολικών κτιρίων, με στόχο την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.

