ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΔΗΜΟΙ| Έτσι θα γίνονται οι χρεώσεις του ΤΑΠ και των δημοτικών...

ΔΗΜΟΙ| Έτσι θα γίνονται οι χρεώσεις του ΤΑΠ και των δημοτικών τελων

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του έργου «Ενιαίο Πληροφοριακό Συστήμα Διαχείρισης ΤΑΠ- Δημοτικών Φόρων – Δημοτικών Τελών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών δημιουργείται ένας κόμβος μέσω του οποίου θα γίνεται κεντρική διαχείριση των δεδομένων, και δεν θα υπάρχουν πλέον ενδιάμεσα συστήματα.

Έτσι υλοποιείται μια ενιαία λύση όπου όλα ανεξαιρέτως τα Τοπικά Συστήματα των Δήμων της χώρας με αυτοματοποιημένες διαδικασίες θα διαλειτουργούν με όλα τα εμπλεκόμενα πληροφοριακά συστήματα όπως με το κόμβο της ΡΑΑΕΥ (πάροχοι ενέργειας) με το κόμβο του ΔΕΔΔΗΕ, της ΔΥΠΑ (κοινωνικά), της Εθνικής Πύλης Αναπηρίας (ΑμεΑ), το Μητρώο Πολιτών, το Public Energy Savings κ.ά.

Όπως τονίζει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου «Ως υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχουμε θέσει υψηλά στην ατζέντα μας την Ψηφιακή Επανεκκίνηση των δήμων και των περιφερειών.

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και τον υπουργό, Θοδωρή Λιβάνιο, έχουμε εξασφαλίσει για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης τα κατάλληλα χρηματοδοτικά και τεχνολογικά εργαλεία ώστε να αναβαθμίσουν τη λειτουργία τους και να προσφέρουν στους πολίτες καλύτερες και αποτελεσματικότερες υπηρεσίες.

Το Ενιαίο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης ΤΑΠ-ΔΦ-ΔΤ είναι ένα χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα, με το οποίο ερχόμαστε να δώσουμε λύσεις σε προβλήματα, όπως οι λάθος χρεώσεις, οι διπλοκαταχωρήσεις.

Μέσω του συστήματος θα επιτευχθεί ο έγκυρος και διαφανής υπολογισμός των τελών, των μειώσεων και των εισπράξεων.

Οι δήμοι θα έχουν πλήρη γνώση τι χρεώνουν και τι εισπράττουν, όπως και οι πολίτες.

Επίσης θα απαλλαχθούν από περιττό διοικητικό φόρτο ενώ θα μπορούν να ασκούν αποτελεσματικότερα την κοινωνική τους πολιτική. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι μια διαδικασία που απαιτεί τη συμμετοχή όλων μας. Κεντρική Διοίκηση και ΟΤΑ ενώνουμε τις δυνάμεις για να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών και να ενισχύσουμε τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες».

Δύο ενότητες
Ειδικότερα, το έργο περιλαμβάνει δύο ενότητες:

– Ανάπτυξη ολοκληρωμένου κόμβου Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ), των δημοτικών φόρων (ΔΦ) και των δημοτικών τελών (ΔΤ) και ανάπτυξη διεπαφών για τη διασύνδεσή του με κεντρικά κυβερνητικά συστήματα και με τοπικά συστήματα δήμων

– Αναβάθμιση, διασύνδεση των τοπικών συστημάτων των δήμων και ενεργοποίηση όλων των δήμων της χώρας στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό κόμβο ΤΑΠ – ΔΦ – ΔΤ

Πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων