Εγκαταλελειμμένοι στην μοίρα τους είναι από το Δημοτική Αρχή Ορφανού οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής των Ιρίων.
Το arenanews βρέθηκε εκεί προκειμένου να δει από κοντά τα όσα καταγγέλλουν οι κάτοικοι. Η εγκατάλειψη είναι διάχυτη παντού τα σχολεία Δημοτικό και Νηπιαγωγείο έτοιμα να πέσουν.
“Μόλις πριν λίγες ημέρες μας λέει γονέας έστειλαν για να γίνουν κάποιες επιδιορθώσεις στο Δημοτικό και αυτές μετά από δική σας παρέμβαση. Δεν πάει άλλο. Επί εννέα μήνες που έχει αλλάξει η Δημοτική Αρχή δεν μπορούμε να βρούμε κανέναν. Όσο για το νηπιαγωγείο τα είδατε και μόνοι σας.
Τι θα γίνει αν κάποιο από τα παιδιά χτυπήσει. Το σχολείο είναι γεμάτο παγίδες, εύκολα μπορεί να προκληθεί ατύχημα. Τι θα λένε μετά. Θα κλαίνε. Έχουν ευθύνες, ας το καταλάβουν”.
Κάτοικοι της περιοχής μας μίλησαν και για τα σκουπίδια, και τα ογκώδη που βρίσκονται διάσπαρτα στην περιοχή τους. Μας είπαν επί λέξη:” Τα βλέπετε. Σκουπίδια παντού. Τώρα ποιοι τα πετάνε δεν ξέρουμε. Δεν πρέπει όμως να γίνει κάτι;”
Πηγαίνοντας παραπάνω και στην περιοχή της Καναπίτσας αντικρίσαμε έναν πυροσβεστικό κρουνό ανοικτό (οι άλλοι κρουνοί σε Σταυροπόδι και Καρναζέϊκα δεν τρέχουν) που μας προξενεί εντύπωση. Ρωτήσαμε, αλλά κανένας δεν ήξερε να μας πει γιατί ο εν λόγω κρουνός ήταν ανοικτός. Κύριε Πρόεδρε της ΔΕΥΑΝ ξέρετε τι συμβαίνει με τον εν λόγω κρουνό ή όχι; Γιατί είναι ανοικτός μήπως κάποιοι κλέβουν νερό; Λέμε. Μήπως;