spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΝαύπλιο|Άμα δεν μπορείς, τι το θέλεις;

Ναύπλιο|Άμα δεν μπορείς, τι το θέλεις;

Πολλά ήταν τα παράπονα για την διοργάνωση του Μουσικού Φεστιβάλ Ναυπλίου όλες τις προηγούμενες ημέρες,ένα Φεστιβάλ που κατά το παρελθόν έχει προσφέρει συγκινήσεις.

Η διοργάνωση από την αρχή έδειξε σημάδια κόπωσης, ανικανότητας, ανοργανωσιάς και επιτρέψτε μας να πούμε αμορφωσιάς. Από πού να ξεκινήσει κανείς από την Πλατεία Συντάγματος όπου ανάμεσα στις καφετέριες τοποθετήθηκαν και οι καρέκλες του Φεστιβάλ, με τους μισούς να βλέπουν euro και τους άλλους μισούς να προσπαθούν να ακούσουν τους μουσικούς;

Συνέχισε με την περιβόητη ομιλία της κ. Διαμαντοπούλου η οποία ήταν αχρείαστη και άσχετη με τα μουσικά δρώμενα (εκτός θέματος όπως μας έλεγαν παλιά στο σχολείο)και μετά την ανοργανωσιά του (το Φεστιβάλ), την έσυρε ως το ΦΟΥΓΑΡΟ όπου κι εκεί από ότι μάθαμε η διοργάνωση στέφθηκε με απόλυτη αποτυχία. Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά κάποιοι ιθύνοντες αποφάσισαν ότι μία μικρή κάστα ατόμων θα πρέπει να παρακολουθήσει συναυλία στο Μπούρτζι με τον Κορκολή «κεκλεισμένων των θυρών» και με λεφτά των δημοτών για τα οποία κόπτονται τόσον καιρό ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή σπατάλησε.

Τι δεν έγινε για το Φεστιβάλ

Δεν έγινε διαφήμιση. ΠΟΥΘΕΝΑ ώστε να δοθεί η ευκαιρία στο Φεστιβάλ και στην πόλη εν γένει να προσελκύσει κόσμο και άρα να υπάρξουν τα οποία οικονομικά οφέλη τόσο για τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην πόλη όσο και για τον ίδιο τον δήμο

Δεν υπήρξε κάποιος ο οποίος να μπορεί να συντονίζει, να προτείνει και να υλοποιεί αυτό το απαιτητικό Project του Μουσικού Φεστιβάλ (και δεν εννοούμε τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή γιατί η δουλειά του είναι άλλη).

Γιατί η δημοτική αρχή δεν ξέρει

Χωρίς σχέδιο, χωρίς όραμα, χωρίς γνώσεις κάποιοι θέλησαν να αναλάβουν τον πολιτισμό της πόλης του Ναυπλίου και βεβαίως τι έχουν καταφέρει μέχρι τώρα; Να εξαγριώσουν τους δημότες, να δημιουργήσουν αντιπαλότητες και διαψεύσουν προσδοκίες.

Σε τι αναλώθηκαν

Αναλώθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα να μας λένε ότι τις καρέκλες έπρεπε να τις αγοράζουμε και όχι να τις νοικιάζουμε (τις νοίκιασαν τελικά).

Αναλώθηκαν στο να κουνάνε το χέρι στον πρώην Δήμαρχο και την πρώην δημοτική αρχή με δελτία τύπου που έγραφαν ότι «ακόμα χρωστάμε το περσινό Φεστιβάλ Μουσικής». Ρωτήστε τον Βακαρέλη και άλλα τέτοια ευτράπελα.

Τι πρέπει να γίνει

Το Φεστιβάλ Ναυπλίου χρειάζεται αναδιοργάνωση και όταν λέμε αναδιοργάνωση το εννοούμε.

Χρειάζεται πρωτίστως γνώσεις τις οποίες από ότι φάνηκε οι Επικεφαλής του Πολιτισμού στο Δήμο Ναυπλιέων δεν έχουν.

Χρειάζεται νέους ανθρώπους να πλαισιώσουν με τις ιδέες τους το Φεστιβάλ, να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους μεγαλύτερους ώστε να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Ανταγωνιστικές πόλεις το έχουν καταφέρει (βλέπε Καλαμάτα, Πιερία, Λουτράκι κ.α.)

Θέλει όραμα, αλλά όχι το Όραμα της Εξουσίας, το όραμα της δημιουργικότητας, της σκληρής δουλειάς. Δεν θέλει το Όραμα της μιζέριας και εμπάθειας ή ενίοτε και της απάθειας. Δεν θέλει ιδέες βγαλμένες από το παρελθόν γιατί καμία πόλη δεν πήγε μπροστά, πηγαίνοντας πίσω

Και τέλος θέλει μία εξουσία που να απευθύνεται στους ΓΝΩΣΤΕΣ και όχι στους κολλητούς, τους φίλους, τους συντρόφους και ενίοτε και στους συγγενείς

Ελιτίστικιες συμπεριφορές σαν αυτές που είδαμε με την συναυλία του Κορκολή στο Μπούρτζι δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές από καμία τοπική και όχι μόνον κοινωνία.

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής συμμαζευτείτε και δουλέψτε για το κοινό καλό και όχι για τους λίγους…