spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΝαύπλιο- Οδός Αγίας Μονής| Την έσκαψαν 37 φορές για το ίδιο έργο

Ναύπλιο- Οδός Αγίας Μονής| Την έσκαψαν 37 φορές για το ίδιο έργο

Την επόμενη ημέρα τού Πάσχα, πρωινές ώρες, η οδός Αγίας Μονής έχει ησυχία.
Ακούγεται ένα μηχάνημα να δουλεύει και αυτό κινεί την περιέργεια.

Όντως, σκάβει στην οδό Αγίας Μονής, και φαίνεται να επισκευάζει βλάβη τής ΔΕΥΑΝ.
Είναι σίγουρο και βέβαιο ότι και να το γράψω αυτό, κανείς δεν θα απαντήσει.

Μετράω από εποχής Κωστούρου και Καχριμάνη, πόσες φορές θα στέλνουν τον εργολάβο να επισκευάζει διαρροές στο δίκτυο, από το ύψος στο πρώην «Οργανάκι», μέχρι και την στροφή δεξιά, στην ανηφόρα για τα Κουτσούρια.

Μια απόσταση περίπου 100 μέτρων.

Περίπου 37 φορές, με κόστος εκτιμώμενο σέ 20 φορές μεγαλύτερο από το εάν αντικαθιστούσαν όλο τον αγωγό πού έχει πρόβλημα.

Δεν αντέχω άλλο, και στέλνω στη ΔΕΥΑΝ και τον Γενικό Γραμματέα τού Δήμου, το παρακάτω έγγραφο. Δεν περιμένω να μού απαντήσουν, αλλά να ενεργήσουν, και γρήγορα μάλιστα!

Για να μην καταπιούν μέρος τού Δανείου, οι τρύπες τής ΔΕΥΑΝ στην οδό Αγίας Μονής!

«ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΟΥΝΤΖΟΣ
ΜΗΧ/ΓΟΣ – ΗΛ/ΓΟΣ ΜΗΧ. ΕΜΠ
Η Κωνσταντοπούλου 7, Ναύπλιο 21100
Τηλ. 27520-25473 6974023329
e-mail dimitriskarountzos@gmail.com
ΠΡΟΣ

1. Τήν ΔΕΥΑ Ναυπλίου
2. Τον Γενικό Γραμματέα τού Δήμου Ναυπλιέων, με την υποχρέωση να ενημερώσει τον Δήμαρχο

Στην είσοδο τής οδού Αγίας Μονής από την οδό Ασκληπιού και στην δεξιά της πλευρά, δίκτυο Ύδρευσης παρουσιάζει απανωτές βλάβες με αποτέλεσμα, η λωρίδα κυκλοφορίας προς Αγία Μονή και ανάμεσα διασταύρωσης οδού Αγίας Μονής με Ασληπιού και έως και διασταύρωσης με οδούς Αλ. Διάκου και Ανεξαρτησίας να είναι διαρκώς ανασκαμμένη.
Η κατάσταση αυτή έχει παγιωθεί τον τελευταίο χρόνο, το 2023, και έχει γίνει αφόρητη, προεκλογικά, με την επιβάρυνση και τού άλλου ρεύματος τής Οδού Αγίας Μονής, με νέο σκάμμα από την ΔΕΥΑΝ.

Η κυκλοφορία οχημάτων και ειδικότερα δικύκλων γίνεται δυσχερής έως και επικίνδυνη και ο δρόμος παρουσιάζει εικόνα βομβαρδισμένου τοπίου.

Η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών είναι μεγάλη και συχνή αφού από τον δρόμο αυτό περνούν και μαθητές τής Σχολής Καλών Τεχνών πρός το το Πανεπιστήμιο, κτίριο πρώην ΦΩΤΟΝΙΟ.

Είναι εικόνα, κατά τη γνώμη μου, ΠΛΗΡΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΛΗΨΗΣ, από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, και μάλιστα παρουσιάζει και στοιχεία πρόκλησης, αφού αυτό πού συμβαίνει, συμβαίνει μπροστά σχεδόν στα νέα γραφεία τής ΔΕΥΑΝ.

Έχω μετρήσει περίπου 37 φορές επεμβάσεις τού εργολάβου τής ΔΕΥΑΝ στο δίκτυο, και σέ απόσταση 100 μέτρων περίπου, και έως την ημέρα των Δημοτικών εκλογών.

Το κόστος αυτών των επισκευών, με σχετική εκτίμηση, μπορεί και να ξεπερνά τίς ΕΙΚΟΣΙ φορές το κόστος μιάς πλήρους αντικατάστασης τού προβληματικού αγωγού και για τά 100 μέτρα πού υπάρχει το πρόβλημα.

Υπάρχει βέβαια και ο προβληματισμός για πιθανή κακοτεχνία κατασκευής και τοποθέτησης τού αγωγού και κυρίως, από την σχετικά επιφανειακή του τοποθέτηση, από την οποία πιθανόν να προέκυψε το πρόβλημα αφού το βάρος των αυτοκινήτων τον συμπιέζει διαρκώς.

Όμως, οι εκλογές έγιναν, όλοι μας θέλαμε μία αδιάφορη δημοτική αρχή, κατά τη γνώμη μας, να απέλθει, και να έλθει μία νέα, προσδοκώντας το καλύτερο.

Παρόμοια εικόνα με την Δημοτική οδό Αγίας Μονής παρουσιάζει και η Επαρχιακή οδός Ναυπλίου – Ασίνης-Τολού, και η Εθνική Οδός Ναυπλίου-Λυγουριού, προς Πυργιώτικα.

Όμως, αυτή η εικόνα πού δεν τιμά τον Δήμο μας και την ΔΕΥΑ Ναυπλίου, εξακολουθεί και υπάρχει και σήμερα, με την νέα Δημοτική Αρχή.

Οι επεμβάσεις στο σημείο αυτό, έφτασαν αισίως τίς 52 και οι κώνοι πολλαπλασιάστηκαν.

Αναγκαζόμαστε να πάρουμε δάνειο για να καλυφθούν οι ανάγκες, χωρίς όμως να εξετάσουμε περιπτώσεις σπατάλης χρήματος και να επιμεριστούν ανάλογες ευθύνες για την κατάντια τού Δήμου.

Σάς παρακαλώ και σάς καλώ, ως πρώτη ενέργεια, να προχωρήσετε ΑΜΕΣΑ στην αποκατάσταση τής εν λόγω βλάβης, μία και καλή και, αν έχετε την υπηρεσία υποστελεχωμένη, να σάς συνδράμω ως πολίτης και ως Μηχανικός.

Και στην συνέχεια, να διερευνήσετε την αιτία και την Οικονομική ζημία πού έχει προκύψει εις βάρος μας.

Σάς παρακαλώ για τίς δικές σας ενέργειες.
Ναύπλιο 14-05-202
Δημήτρης Καρούντζος»