Στα όρια της η μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στην Παλαιοχούνη- οι αποφάσεις

Πρέπει να διαβάσετε

Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για τα απορρίμματα στην Παλαιοχουνη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου με αντικείμενο την υπερβάλλουσα ποσότητα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΦοΣΔΑ κ. Αργειτάκος, εκπρόσωποι της διαχειρίστριας εταιρίας καθώς και στελέχη της Περιφέρειας.

Εξετάστηκε η κατάσταση που διαμορφώνει το γεγονός ότι προωθήθηκαν στην πιο πάνω μονάδα για διαχείριση επιπλέον 40.000 τόνοι απορριμμάτων από την προσδιορισμένη μέγιστη ποσότητα, την οποία προβλέπει η ΣΔΙΤ.

Παράλληλα, εκφράστηκε η εκτίμηση ότι και στις τρεις μονάδες διαχείρισης αναμένεται ότι θα προωθηθούν υπερβάλλουσες ποσότητες απορριμμάτων, για τις οποίες -στο πλαίσιο της ΣΔΙΤ- προβλέπεται ειδικό αντίτιμο.

Κατά τη συνάντηση κατατέθηκαν οι απόψεις της διαχειρίστριας εταιρείας ως προς το αντίτιμο για την επιπλέον ποσότητα, (προσδιορίστηκε μία ακόμα σύσκεψη -την ερχόμενη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου-, με τη συμμετοχή επίσης των τεχνικών και νομικών συμβούλων της Περιφέρειας και ενώ θα έχει προηγηθεί συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΦοΔΣΑ.

“Η τελική απόφαση θα ληφθεί από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας” δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, ο οποίος επισήμανε παράλληλα:

“Η αντιμετώπιση δεν μπορεί να είναι άλλη από την μείωση της ποσότητας -άρα και του βάρους- των απορριμμάτων που προωθούνται για διαχείριση στις τρεις μονάδες.

Κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί αποκλειστικά από την εφαρμογή της ανακύκλωσης στην πηγή, κάτι που πρέπει να αποτελέσει τον βασικό στόχο του κάθε δήμου και στις 5 Π.Ε. προκειμένου οι πρωτοβάθμιοι ΟΤΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου να μειώσουν την δαπάνη τους για την διαχείριση των απορριμμάτων τους.

Φυσικά, εξυπακούεται ότι οι κάδοι των σύμμεικτων δεν προορίζονται ούτε για μπάζα, ούτε για κλαδέματα -κάτι που σημαίνει ότι χρειάζεται να υπάρχει εποπτεία από πλευράς δήμων στους εν λόγω κάδους. Θα πρέπει δε να συμμετάσχει και ο κόσμος στην προσπάθεια αυτή, ώστε να περιοριστεί το κόστος της διαχείρισης” κατέληξε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Τελευταία νέα

Ναύπλιο| Επάνοδος Μάκαρη- τι είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε

Συνέντευξη στην ηλεκτρονική εφημερίδα anagnostis.org  παραχώρησε προ ημερών ο επικεφαλής της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ, Κ . Μάκαρης. Θέτει τους νέους...

Περισσότερα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο