Οικολόγοι Πράσινοι| Συνεχή τα σημάδια ότι η Ελληνική Δημοκρατία νοσεί βαριά

Πρέπει να διαβάσετε

Ανικανοποίητο το περί του δικαίου αίσθημα των Ελλήνων και η κυβέρνηση «κωφεύει» επικίνδυνα

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ πάντα φωνή δικαιοσύνης

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ είμαστε ιδιαίτερα αποτροπιασμένοι με πλήθος περιστατικών που σπιλώνουν την Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη και την εικόνα της χώρας τόσο εντός όσο και σε διπλωματικό επίπεδο εκτός αυτής.

Η αποχή από το ψήφισμα του ΟΗΕ σχετικά με τον μαινόμενο πόλεμο μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστίνιων για την κήρυξη ανθρωπιστικής εκεχειρίας ντροπιάζει τη χώρα.

Απλά φαιδρές οι κυβερνητικές δικαιολογίες για το γεγονός ότι στο κείμενο δεν αναφερόταν ο τρομοκρατικός χαρακτήρας της Χαμάς ή ότι τάχα έγιναν προσπάθειες τροποποίησης του ψηφίσματος από την κυβέρνηση με προτάσεις που έως και τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ούτε έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ούτε έχει γίνει κάποια έστω πιο συγκεκριμένη αναφορά επί αυτών.

Η κυβέρνηση δε μπορεί να επικαλείται a la cart το Διεθνές Δίκαιο. H αποχή από το ψήφισμα του ΟΗΕ, η μη σαφής καταδίκη από την ελληνική κυβέρνηση του Ισραήλ για παράβαση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου όχι μόνο προκαλεί το περί του δικαίου αίσθημα, αλλά πλήττει και την εικόνα της χώρας ως σταθεροποιητικό παράγοντα στην ευρύτερη περιοχή, ενώ δημιουργεί τετελεσμένα που εγκυμονούν κινδύνους για την εξωτερική μας πολιτική και τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο.

Σαφώς η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση, σαφώς πρέπει να καταδικάζεται απερίφραστα κάθε τρομοκρατική ενέργεια, σαφώς το Ισραήλ όπως κάθε χώρα έχει αναφαίρετο και ισχυρό δικαίωμα στην αυτοάμυνα, αλλά η απάντηση στην τρομοκρατία δεν μπορεί να είναι η σφαγή χιλιάδων αμάχων πολιτών, εκ των οποίων ένας συντριπτικός αριθμός είναι παιδιά.

Χωρίς πρόσβαση σε νερό, φαγητό, ρεύμα, νοσοκομειακή περίθαλψη, με βομβαρδισμούς σε νοσοκομεία, σχολεία, εκκλησίες, χωρίς καμία έξοδο διαφυγής και χωρίς ακόμα και τώρα ουσιαστική ανθρωπιστική βοήθεια και άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρομών, μπροστά σε αυτό το έγκλημα της ανθρωπότητας δεν είναι τυχαίο ότι σε πολλές χώρες εντός και εκτός Ευρώπης ο κόσμος διαδηλώνει στους δρόμους ζητώντας την άμεση κατάπαυση του πυρός.

Διεθνής διασυρμός και τεράστιο πλήγμα για την Δημοκρατία στη χώρα μας συνεχίζει να είναι και το σκάνδαλο των υποκλοπών, με πρόσφατες αναφορές στο διεθνή τύπο ως το «Ελληνικό Watergate».

Οι μεθοδεύσεις για την απαξίωση των ανεξάρτητων αρχών, αλλά και προσωπικές επιθέσεις κατά προσώπων ερμηνεύονται πρωτίστως ως κινήσεις πανικού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόσφατη δήλωση του Πρωθυπουργού για τον πρώην αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας και Προέδρου της ΑΔΑΕ που εξελέγη με διακομματική συναίνεση, κου Χρήστου Ράμμου, ότι τάχα έχει δική του ατζέντα.

Τόσο τώρα με τις εξελίξεις στα μέτωπα του πολέμου να κυριαρχούν στην επικαιρότητα, αλλά και από την εμφάνιση του σκανδάλου η κυβέρνηση με επικοινωνιακά και όχι μόνο τρικ, προσπαθεί να κρατήσει όσο το δυνατόν μακριά από τις πρώτες ειδήσεις τις εξελίξεις στο θέμα των υποκλοπών ή να διασκεδάσει τις εντυπώσεις σε κάθε νέο στοιχείο που έρχεται στη δημοσιότητα.

Η δε αξιωματική αντιπολίτευση ήταν κατατονική το τελευταίο διάστημα στο θέμα αυτό, όχι μόνο γιατί έχει να αντιμετωπίσει εσωτερικές έριδες, αλλά και γιατί μερίδα στελεχών αυτής θεωρούν, με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κου Κασσελάκη στον κο Χρήστο Ράμμο, λάθος τακτική την ανακίνηση του θέματος των υποκλοπών και την προσομοιάζουν με την τακτική του Αλέξη Τσίπρα που δεν εξαργυρώθηκε σε μονάδες υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις όπως θα ήθελαν.

Η διαλεύκανση όμως του σκανδάλου είναι ζήτημα Δημοκρατίας και Δικαιοσύνης για τη χώρα και όχι μικροπολιτικής.

Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να συμβάλλουν όχι μόνο όλες οι πολιτικές δυνάμεις, αλλά και με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου που πλησιάζει, πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι δε μπορούμε να μένουμε απαθείς μπροστά σε αυτό το «βιασμό» της Δημοκρατίας.

Προφανώς οι πολίτες μας δοκιμάζονται κάθε μέρα από την ακρίβεια, αλλά και σωρεία άλλων προβλημάτων, όμως οφείλουμε όλοι να απαιτήσουμε να σπάσει αυτό το απόστημα, γιατί ο λαός είναι ο τελικός φύλακας της Δημοκρατίας.

Ιδιαίτερα προβληματισμένοι είμαστε και με την εικόνα που παρουσιάζει η αστυνομία το τελευταίο διάστημα και μας δημιουργείται η απορία αν ουσιαστικά το σώμα «νοσεί» και ποιοι είναι πίσω από αυτή τη νόσο;

Πόσο έχει συμβάλλει σε αυτό η κυβέρνηση με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη;

Mήπως η Αστυνομία, ένα σώμα που θα έπρεπε να έχει διακομματική στήριξη και υποστήριξη, δέχεται παραπάνω επιρροή και έχει αλλοιωθεί η λειτουργία της με αποτέλεσμα να γίνονται λάθη;

Μήπως με αυτή την κυβέρνηση η αξιολόγηση και η τοποθέτηση σε θέσεις του δυναμικού της Αστυνομίας έχει υποστεί αλλοιώσεις; Πόσο συνέβαλλε η υποστελέχωση του σώματος; Τι άλλο συνέβαλλε σε αυτά που είδαμε το τελευταίο διάστημα;

Χαρακτηριστικά είναι τα περιστατικά που έλαβαν χώρα σε Βικτώρια και Μοναστηράκι, όπου αντιεξουσιαστές και ακροδεξιά στοιχεία ήρθαν σε σύγκρουση, με συμπλοκές εντός του Σταθμού του ΗΣΑΠ, με τους δεύτερους να απειλούν να κάψουν ένα βαγόνι με πολίτες εντός αυτού, με το σχεδιασμό της αστυνομίας να έχει δεχθεί ήδη σφοδρότατη κριτική, ενώ από την άλλη ήρθε βίντεο στο φως της δημοσιότητας που φέρεται να δείχνει αστυνομικό να κάνει κατάχρηση βίας σε φέροντα αντιεξουσιαστή τον οποίο είχε πρότερα ακινητοποιήσει στο έδαφος.

Μη ξεχνώντας και το περιστατικό της δολοφονίας φιλάθλου της ΑΕΚ από Κροάτες και όλη την πορεία που διέγραψαν σχεδόν ανενόχλητοι μέχρι την δολοφονία του άτυχου φιλάθλου, αλλά και η προσαγωγή του εικοσιδιάχρονου Παλαιστινίου που μετατράπηκε σε σύλληψη με επίκληση του άρθρου 141* του Συντάγματος επειδή ύψωσε τη Παλαιστινιακή σημαία μαζί με την ελληνική στην Πλατεία Συντάγματος, δεν είναι τυχαίο ότι έχουν προβληματίσει την κοινή γνώμη και δημιουργούν απορίες για μια εικόνα αστυνομίας δύο ταχυτήτων, γιατί φυσικά δεν ακυρώνεται όλο το έργο και φυσικά τα αξιόλογα στελέχη εντός αυτής, αλλά ούτε μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια και να μην προβληματιστούμε έντονα σε τέτοια περιστατικά.

«Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ, έχοντας πάντα στραμμένο το βλέμμα στην κοινωνία και τις εξελίξεις βλέποντας κάθε περιστατικό, κάθε εξέλιξη αλλά και τη συνολική εικόνα, δε θεωρούμε ότι μόνο εμείς βλέπουμε ότι η Δημοκρατία νοσεί. Το 40% των εκλογών που πήρε η Νέα Δημοκρατία με την αποχή να ξεπερνάει το 40% κατ’ ουσία δεν είναι δείγμα αυτοδυναμίας, αλλά μάλλον προειδοποίηση.

Η σιωπή της αποχής μπορεί να κρύβει πολλά περισσότερα, και όταν το περί του δικαίου αίσθημα δεν ικανοποιείται τα νούμερα καταρρίπτονται πολύ εύκολα», δηλώνει χαρακτηριστικά η Συμπρόεδρος των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ κα Κατερίνα Ανδρικοπούλου Σακοράφα.

*(«Όποιος με πρόθεσή του και με οποιεσδήποτε ενέργειες εκθέτει το ελληνικό κράτος ή σύμμαχό του ή κατοίκους τους σε κίνδυνο αντιποίνων ή εκθέτει σε κίνδυνο διατάραξης τις φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του με ξένο κράτος, τιμωρείται με φυλάκιση τριών μηνών μέχρι τριών ετών»)

Τελευταία νέα

Ναύπλιο| Επάνοδος Μάκαρη- τι είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε

Συνέντευξη στην ηλεκτρονική εφημερίδα anagnostis.org  παραχώρησε προ ημερών ο επικεφαλής της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ, Κ . Μάκαρης. Θέτει τους νέους...

Περισσότερα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο