Ναύπλιο- Σχολεία| Γονείς “τα έχωσαν” σε Ράλλη και Κωστούρο

Πρέπει να διαβάσετε

Την ίδια στιγμή που η Μαρία Ράλλη υπό την ιδιότητά της ως Προέδρου των Σχολικών Επιτροπών ζητά από τις Σχολικές Επιτροπές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση να συγκεντρώσουν και να της αποστείλουν ΕΝΤΟΣ ΔΥΟ ΗΜΕΡΩΝ στοιχεία που (είναι εμφανές ότι) θα χρησιμοποιηθούν για τις προεκλογικές ομιλίες της ίδιας και του απερχόμενου δημάρχου, οι γονείς φέρνουν στο φως εικόνες εγκατάλειψης των σχολικών μονάδων.

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, ο ένας μετά τον άλλο με δημόσιες διαμαρτυρίες τους αποκαλύπτουν ότι «Όπως αφήσαμε τα σχολεία όταν έκλεισαν για θερινές διακοπές, έτσι τα βρίσκουμε τώρα που ανοίγουν για να ξεκινήσουν τα μαθήματα».

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις δημόσιες ανακοινώσεις τους ΟΛΟΙ οι Σύλλογοι αναφέρουν πως είχαν παραδώσει κατάλογο με αναφορά των αναγκαίων παρεμβάσεων αλλά δεν έγινε τίποτα.

Η Μαρία Ράλλη, εκ νέου υποψήφια με τον συνδυασμό Δημήτρη Κωστούρου, στο έγγραφο που προαναφέραμε, αποκαλύπτει ότι δεν υπάρχει αρχείο παρεμβάσεων και χορηγιών προς τα σχολεία (κάτι για το οποίο είναι υπεύθυνη η ίδια ως Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών) και ζητά από τους γονείς να της αναφέρουν απολογιστικά στοιχεία που αφορούν εργασίες, παρεμβάσεις, επισκευές, προμήθειες (ηλεκτρονικές συσκευές, προτζέκτορες, υπολογιστές κλπ).

Η “απάντηση” των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου είναι ενδεικτική της πραγματικότητας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

«Το ζήτημα της ασφαλούς και σύγχρονης σχολικής στέγης είναι ζωτικής σημασίας για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. Βρέθηκε λοιπόν στο επίκεντρο της προσοχής της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ναυπλίου.

Τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων μεταφέραμε την καθημερινότητα των παιδιών μας στα σχολεία, με προβλήματα στις υποδομές και ελλείψεις ως προς την ασφάλειά τους.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων συγκέντρωσε τα αιτήματα και τα κατέθεσε στη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Ναυπλιέων (με αριθμό πρωτοκόλλου 20868) και στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου (με αριθμό πρωτοκόλλου 20867).
Δυστυχώς όμως τα σχολεία άνοιξαν ακριβώς όπως έκλεισαν αφού οι εν λόγω υπηρεσίες διαχρονικά δεν εννοούν να δρομολογήσουν τα έργα που απαιτούν οι σύγχρονες ανάγκες μας.
Συγκεκριμένα στο σχολείο μας, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου, εντοπίζονται τα παρακάτω προβλήματα και η ανάγκη άμεσης κάλυψής τους:
1. Αλλαγή κουφωμάτων στο παλιό κτίριο.
2. Αλλαγή στα πόμολα των πορτών διότι φρακάρουν.
3. Βάψιμο στα κάγκελα περιμετρικά του σχολείου.
4. Επισκευή του προαύλιου χώρου, όπου πολλά παιδιά λόγω ρωγμών του εδάφους τραυματίζονται σοβαρά.
5. Ανάγκη για στέγαστρα-σκίαστρα στον προαύλιο χώρο.
6. Κλιματισμός στην αίθουσα εκδηλώσεων.
7. Τοποθέτηση πατώματος στην αίθουσα του λυόμενου.
8. Τοποθέτηση κάγκελων στα παράθυρα των αιθουσων του επάνω ορόφου για την ασφάλεια των παιδιών.
Τα περισσότερα από αυτά τα έκριναν μη απαραίτητα και για τα υπόλοιπα κωλυσιεργούν χαρακτηριστικά. Το μόνο που έκαναν είναι να βάψουν το πάτωμα του λυόμενου με τσιμεντόχρωμα.
Να σημειώσουμε ακόμη ότι τα κάγκελα στα παράθυρα του ορόφου, το βάψιμο περιμετρικά του σχολείου, ο κλιματισμός της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, καθώς και η επισκευή του προαύλιου χώρου έχουν επισημανθεί ως φλέγοντα ζητήματα για την ασφάλεια των παιδιών και από τη Διεύθυνση του σχολείου.

Επιπλέον η επισκευή του προαύλιου χώρου είχε ενταχθεί στα προγράμματα Φιλόδημος 1 και 2, άρα κατ΄ επέκτaση όφειλε να έχει υλοποιηθεί.

Θέλουμε την ενίσχυση και αναβάθμιση του σχολείου μας ώστε να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες και την ασφάλεια των παιδιών μας. Δεν μπορούμε να δείξουμε άλλη ανοχή ούτε αναμονή.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου»

Τελευταία νέα

Ναύπλιο| Επάνοδος Μάκαρη- τι είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε

Συνέντευξη στην ηλεκτρονική εφημερίδα anagnostis.org  παραχώρησε προ ημερών ο επικεφαλής της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ, Κ . Μάκαρης. Θέτει τους νέους...

Περισσότερα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο