Ναύπλιο| Διαβάστε μερικές από τις “επιτυχίες” της Δημοτικής Αρχής

Πρέπει να διαβάσετε

Είπα και εγώ ωρέ αδέλφια τ’ Αναπλιού να καταγράψω τις “επιτυχίες” του νυν Δημάρχου και ξανά υποψήφιου Δ. Κωστούρου. Αυτουνού που λένε και στα μέρη μου, του “επιτυχημένου”, λέει που κατεβαίνει ξανά για Δήμαρχος.

Και λέω να απορρυθμίσω τις “επιτυχίες” του έτσι για να έχουμε κάτι να λέμε μέχρι την κάλπη, ωρέ αδέλφια τ’ Αναπλιού.

11 χρόνια εμείς εδώ στα Αναπλιώτικα τον βγάζουμε, τον επιβραβεύουμε για ότι δεν έκαμε:

Διαβάστε τις “επιτυχίες” και θα καταλάβετε:

1. Έπεσε ο γύρος της Αρβανιτιάς και επί καμία τετραετία και πάνω κάνουμε διελεύσεις με δική μας ευθύνη. Έτσι λέει η “επιτυχημένη” ταμπέλα που έβαλε η 11χρόνη δημοτική Αρχή. Για αναστηλώσεις, υποστυλώσεις ή όπως αλλιώς τα λένε μηχανικοί πολιτικοί και μή ουδέν λόγος, αδέλφια μου Αναπλιώτικα.

2. Σκουπίδια παντού. Ολούθε που λέμε και στα χωριά μας. Η επιτυχία στον τομέα είναι μία Παγκόσμια παντέντα που η δημοτική μας η αρχή βρηκε και μάλλον πρέπει να την έχει κατοχυρώσει. Αρχικά προ διετίας αν θυμάμαι καλά τα βάζαμε κάτω από τα δέντρα ναι, ναι, καλά θυμάμαι κάτω από τα δέντρα της παλιάς της πόλης, της τουριστικής αυτής που φυλάμε για να έρθει κανένας επισκέπτης να μας αφησει τα λεφτά του, ωρε αδέλφια. Μετά η εφευρετικότητα δεν είχε τέλος.

Πήραν και τους κάδους από την παλιά πόλη. Μετά ήρθε μία εταιρία με κάτι απευθείας αναθέσεις ΝΑ, με το συμπάθιο για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Δεν τα έχει μαζέψει μέχρι και σήμερα αλλά οι υποστηρικτές του Δημάρχου όταν τους δείχνουμε τα τωρινά σκουπίδια λένε ότι είναι παλιές φωτογραφίες, ωρέ αδέλφια τι λέτε, εκτός αν δεν έχετε μάτια για τίποτα άλλο παρά για τον αρχηγό σας. Τότε εμείς δεν λέμε τιποτά.

Μετά πριν κανά δύο μήνες ανακάλυψε τελικά ο δήμαρχος, ντε οτι υπάρχουνε λέει υπόγειοι κάδοι. Ναι υπάρχουν, μόνον που οι άλλοι δήμοι τους έχουν ανακαλύψει προ πολλού.

Εμείς μόνο ήμασταν πάνω στα δέντρα δήμαρχε μου, ή μήπως κάτω. Μπερδεύτηκα…

3. Αναπλάσεις. Εδώ να δείτε “επιτυχίες” η μία διαδέχεται την άλλη. Στην Παπανικολάου, στου Αγίου του Σπυρίδωνα τη μεριά έγινε μία καταπληκτική ανάπλαση που όλοι την ονομάζουμε στάση και στάθμευση. Ναι αδέλφια μου Αναπλιώτικα στάθμευση καλά διαβάζετε.

Αρχικά πήραν το άγαλμα του Τερζάκη και το περιφέρανε σε όλη την παλιά πόλη και αφού φωνάξανε αρκετοί δημότες το πήγαν πάλι πίσω και το έβαλαν και ανάποδα. Αχ βρε Τερζάκη τους χάλασες τελικά τα σχέδια. Δεν έγινε η περιοχή θέση στάθμευσης.

Μετά αποφάσισαν να αναπλάσουν την Αιγίου με μία καταπληκτική λέει και κλαίει μελέτη, η οποία δεν προβλέπει δέντρα αλλά φώτα. Ναι αδέλφια Αναπλιώτικα καλά ακούσατε φώτα.

Το καταπληκτικό λοιπόν έργο των δηλώσεων του νυν Δημάρχου περιλάμβανε εκτός από ανύπαρκτο ποδηλατοδρόμο, ανύπαρκτά δέντρα, μία πεζούλα ζωγραφισμένη κόκκινη, η οποία τελικά και…. ξέφτισε με το νερό της βροχής.

Ευτυχώς αδέλφια μου θα μας μείνουν τα φώτα.

Στη Σέκερη στο Τολό η μελέτη που έγινε για το έργο πρέπει να είχε καταπληκτικό μηχανικό, αφού από μαρτυρίες κατοίκων αδέλφια μου, τα φρεάτια λέει βγάζουν ατμούς, πλημμύρισαν όταν έβρεξε και οι πεζόδρομοι μετατράπηκαν είδη σε χώρους τραπεζοκαθισμάτων.

Το Πάρκο του Κολοκοτρώνη αρχικά  θα γινόταν πλατεία. Αυτά ήταν τα σχέδια. Μετά από διαμαρτυρίες δημοτών έμεινε πάρκο όπου κάποια στιγμή θα φτιαχτεί υπομονή να έχουμε αδέλφια μέχρι να πέσει και το τελευταίο δέντρο.

Τι να θυμηθούμε αδέλφια μου Αναπλιώτικα πόσες “επιτυχίες” επί “επιτυχιών” . Τα καταπληκτικά οδοστρώματα που όποιος έχει αυτοκίνητο γνωρίζει την ταλαιπωρία που τραβάει.

Όργιο λακκούβας, αλλά ο δήμαρχος της Επόμενης ή μάλλον της προηγούμενης μέρας δεν τις βλέπει ωρέ αδέλφια μου. Τώρα γιατί εμείς τις βλέπουμε δεν ξέρω ή μήπως είμαστε τελικά λασπολόγοι και συκοφάντες. Δεν ξέρω εσείς θα μας πείτε.

Δημοτικές τουαλέτες λέει ο “επιτυχημένος” το Ναύπλιο δεν χρειάζεται ωρέ αδέλφια μου Αναπλιώτικα, γιατί;

Μα γιατί υπάρχουνε τα μαγαζά. Αυτά ξέρουμε, αυτά εμπιστευόμαστε. Στου κυρ. Στέφανου αδέλφια μου για κατούρημα. Στου κυρ Στέφανου με παραίνεση της δημοτικής μας Αρχής.

Βεβαίως δεν κλείνω, αλλά αξίζει να καταγράψω την τελευταία προσωπική επιτυχία του νυν Δημάρχου, αυτή ωρέ αδέλφια που έπαιξε στο πανελλήνιο.

Το σκουπιδοπέταγμα σε αντίπαλο για λόγους διαμαρτυρίας. Μήπως, λέω μήπως, αδέλφια μου, να το γιορτάζαμε κάθε χρόνο εδώ στα Αναπλιώτικα ώς ένδειξη “επιτυχίας” λέω τώρα.

Βαρέθηκα αδέλφια μου Αναπλιώτικα να απαριθμώ “επιτυχίες” . Θα επανέλθω πριν τις κάλπες για τις υπόλοιπες…

Α.Κ

Τελευταία νέα

Ναύπλιο| Επάνοδος Μάκαρη- τι είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε

Συνέντευξη στην ηλεκτρονική εφημερίδα anagnostis.org  παραχώρησε προ ημερών ο επικεφαλής της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ, Κ . Μάκαρης. Θέτει τους νέους...

Περισσότερα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο