Τηλεφωνία – Ίντερνετ| Έρχονται αυξήσεις μετά τις εκλογές

Σε δημόσια διαβούλευση βάζει το θέμα η ΕΕΤΤ, ικανοποιώντας το αίτημα των παρόχων να ανεβάζουν τις τιμές ανάλογα με τον πληθωρισμό

Άλλον ένα πονοκέφαλο θα αποκτήσουν οι πολίτες μετά τις εκλογές, καθώς μέσα στο γενικευμένο κλίμα ακρίβειας θα δουν αυξημένα τα τιμολόγια σταθερής και κινητής τηλεφωνίας αλλά και στο Ίντερνετ.

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) αποφάσισε να πει «ναι» στο πάγιο αίτημα των τηλεπικοινωνιακών παρόχων να επιτραπεί η τιμαριθμική αναπροσαρμογή των τιμολογίων.

Ειδικότερα, η ΕΕΤΤ αποφάσισε να θέσει το θέμα σε δημόσια διαβούλευση, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει εντός της εβδομάδας και να διαρκέσει για 30 ημέρες. Από αυτήν θα προκύψει ο χρόνος που θα επιβάλλεται η αναπροσαρμογή αλλά και αν θα υπάρχει ανώτατο όριο στο ποσοστό που θα μπορεί να επιβληθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι προκρίνεται να δοθεί η δυνατότητα τα τιμολόγια να αναπροσαρμόζονται με βάση το ύψος του πληθωρισμού που θα ανακοινώνει η ΕΛΣΤΑΤ μία φορά το χρόνο.

Για τα συμβόλαια που είναι ήδη σε ισχύ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δίνεται δυνατότητα αποχώρησης του συνδρομητή πριν τη λήξη του συμβολαίου χωρίς την πληρωμή ρήτρας πρόωρης αποχώρησης.