Λαϊκή Αγορά Ναυπλίου| το άλυτο πρόβλημα και η Δημοτική Αρχη

Η Λαϊκή Αγορά Ναυπλίου πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη και Σάββατο, όπως ξέρουμε όλοι στην οδό 25η Μαρτίου, ενδιάμεσα Πρόνοιας και Παλιάς Πόλης. Θα πείτε ναι, εκεί γίνεται εσένα τι σε νοιάζει.

Θα δείτε γιατί με νοιάζει. Όποια μέρα και να διαλέξεις να κάνεις τα ψώνια σου στη συγκεκριμένη αγορά θα βρεθείς μπροστά στο χάος.

Πρώτον με δυσκολία, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες θα μπορέσεις να βρεις θέση στάθμευσης, ώστε να εξυπηρετηθείς

Δεύτερον η αγορά λειτουργεί με όρους αναρχίας: πάγκοι δεξιά και αριστερά ατάκτως ειρημένοι και εσύ ( ο καταναλωτής) να προσπαθείς να ψωνίσεις.

Τρίτον. Το ότι βρίσκεται στην παλιά κυρίως πόλη δεν εξυπηρετεί κανέναν. Κυρίως αυτούς που βρίσκονται μακρύτερα. Βλέπε Νέα Πόλη, Αγία Μονή, Μεσολογγίου κλπ.

Τέταρτον. Περισσότερο έχει καταντήσει μία τουριστική ατραξιόν παρά λειτουργεί σήμερα ως λαϊκή της πόλη του Ναυπλίου, αφού η κατάσταση που προαναφέραμε προκαλεί δυσφορία στους καταναλωτές οι οποίοι στην πλειονότητα τους αναγκάζονται να πηγαίνουν στις αλυσίδες τροφίμων.

Η Περιοχή του Ναυπλίου ή καλύτερα ο δήμος Ναυπλιέων είναι εκτός από τουριστικός και αγροτικός πολλοί λοιπόν συμπολίτες μας στηρίζουν το εισόδημα τους στα αγροτικά προϊόντα που πωλούν.

Πρέπει λοιπόν μία Νέα Δημοτική αρχή να βρει τρόπους μέσα από διαβούλευση με τους ίδιους τους φορείς των πωλητών αγροτικών προϊόντων της περιοχής να αυξήσει το εισόδημα των αγροτών παρέχοντας τις μέγιστες δυνατές συνθήκες εργασίας τους.

Εμείς δεν είμαστε αυτοί που μπορούμε να θέσουμε τις βάσεις, μπορούμε όμως να πούμε ότι η Λαϊκή Αγορά του Ναυπλίου χρειάζεται να μεταφερθεί σε ένα σύγχρονο χώρο με συνθήκες που θα σέβονται εργαζόμενους και καταναλωτές

Α.Κ