spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΓΡΟΤΙΚΑΑργολίδα| Εντάσεις για το διπλασιασμό στο αρδευτικό νερό

Αργολίδα| Εντάσεις για το διπλασιασμό στο αρδευτικό νερό

Έκδηλη είναι η αγωνία των προέδρων των ΤΟΕΒ της Αργολίδας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά την απόφαση της διοίκησης του ΓΟΕΒ να προχωρήσει σε διπλασιασμό της τιμής χρέωσης ανά κυβικό μέτρο νερού άρδευσης, καθώς και την αύξηση του ετήσιου παγίου.

Εάν προστεθούν και τα άλλα προβλήματα που έχει συσσωρεύσει ο χρόνος λόγω ανυπαρξίας διοίκησης από το 2011, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό το μέγεθος της έντασης που έχει δημιουργηθεί.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού και του ΤΟΕΒ Δαλαμανάρας, Κώστας Σκουλής, επισημαίνει στην «ΥΧ»:

«Λίγες μέρες πριν από την έναρξη της αρδευτικής περιόδου στον κάμπο της Αργολίδας, με τις γεωτρήσεις χωρίς νερό ή με υφάλμυρα νερά, διαπιστώνουμε πως η κατάσταση είναι χωρίς προηγούμενο.

Η εγκατάλειψη του Ανάβαλου είναι αυτήν τη στιγμή το σοβαρότερο πρόβλημα που το συμπληρώνει η αύξηση του νερού ανά κυβικό κατά 90% και η αύξηση της εισφοράς.

Στη Νέα Κίο, που έχει τον μικρότερο ΤΟΕΒ και το φθηνότερο νερό, μαζί με τη Δαλαμανάρα η τιμή του ήταν στα 4,25 και φέτος θα πάει στα 8 ευρώ. Αυτό το κοστολόγιο δεν μπορούμε να το περάσουμε στον παραγωγό. Είναι πέρα από τη λογική. Στο Αγρίνιο πληρώνουν 5 ευρώ το στρέμμα για έναν χρόνο και εμείς πληρώνουμε πάνω από χιλιάρικο για ένα κτήμα 10 στρεμμάτων».

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί είναι ότι δεν γίνεται καμία προσπάθεια να μειωθεί το ενεργειακό κόστος των αντλιοστασίων, αφού δεν προχωρά καμία προσπάθεια για φωτοβολταϊκά, που θα έδιναν λύση.
Γιώργος Αργυρίου
Πηγή: ypaithros.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων