spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΛΙΔΑ| Περίπατος στο Ποντίνο ποταμό και την Αλκυονία λίμνη

ΑΡΓΟΛΙΔΑ| Περίπατος στο Ποντίνο ποταμό και την Αλκυονία λίμνη

Κυριακή, 28-5-2023: η εκδήλωση απευθύνεται στο ευρύ κοινό με ταυτόχρονη παρουσίαση του υπό υλοποίηση έργου «Ανάδειξη αρχαιολογικού χώρου Λέρνας».

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας συμμετέχει και φέτος στην επικοινωνιακή δράση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» με τη διοργάνωση εκδήλωσης για  το μαθητικό και το ευρύ κοινό στην Τ.Κ. Μύλων της ΔΕ Λέρνας του Δήμου Άργους-Μυκηνών, σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ν. Κίου και τις Διευθύνσεις Β΄/θμιας και Α΄/θμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 25 (Πέμπτη), 26 (Παρασκευή) και 28 Μαΐου  (Κυριακή) στον αρχαιολογικό χώρο της Λέρνας και το φυσικό περιβάλλον του (πηγές Λέρνας, Αλκυονία λίμνη και Ποντίνος ποταμός) και θα έχει ως κεντρικό θέμα «Περίπατος στον Ποντίνο ποταμό και την Αλκυονία λίμνη».

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει :

  • Ξενάγηση μαθητών των Γυμνασίων και των Δημοτικών Σχολείων της ΠΕ Αργολίδας στις 25 και τις 26 Μαΐου (Πέμπτη και Παρασκευή) στον αρχαιολογικό χώρο της Λέρνας, πλησίον των ομώνυμων πηγών, της Αλκυονίας λίμνης και του Ποντίνου ποταμού που διαμορφώνονται από τα νερά των πηγών και συνδέονται με τους μύθους και τις δοξασίες της περιοχής.
  • Παρουσίαση στον αρχ/κό χώρο της Λέρνας του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Σφραγίζοντας …» στους μετέχοντες στη δράση (μαθητές και ευρύ κοινό).
  • Περίπατος στον Ποντίνο ποταμό και την Αλκυονία λίμνη, όπου οι μετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα μνημεία της περιοχής που συνδέονται με το φυσικό περιβάλλον της και την ιστορία της : α) χώρος λατρείας των ιστορικών χρόνων, β) τεχνικά – οχυρωματικά έργα της βενετικής περιόδου κοντά στην ακροθαλασσιά, όπου λειτουργούσαν οι περίφημοι «Αφεντικοί Μύλοι» πριν και μετά την Επανάσταση του ’21 και έλαβε χώρα η γνωστή ως «Μάχη των Μύλων» απόκρουση των στρατευμάτων του Ιμπραήμ από τους επαναστατημένους Έλληνες, υπό τον στρατηγό Μακρυγιάννη και τον Δημήτριο Υψηλάντη, γ) σιδηροδρομικός σταθμός Μύλων και δ) έργα υδροδότησης των Δήμων Ναυπλιέων και Άργους – Μυκηνών από τις πηγές της Λέρνας.

Την Κυριακή, 28-5-2023, η δράση θ’ απευθύνεται στο ευρύ κοινό, στο οποίο θα παρουσιαστεί και το υπό υλοποίηση έργο της «Ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου της Λέρνας», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» ΕΣΠΑ 2014-2020.

Ώρα έναρξης : 10.00

Ώρα λήξης : 13.00

Με τη δράση αυτή στοχεύουμε :

  • στη γνωριμία των μαθητών και των πολιτών με το φυσικό περιβάλλον των πηγών της Λέρνας και την επίδρασή του στη διαμόρφωση του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής, του οποίου την αξιοποίηση επιχειρούμε μέσω του υπό υλοποίηση έργου της «Ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου της Λέρνας» και
  • στην ευαισθητοποίηση των μετεχόντων στην προστασία του φυσικού και του πολιτιστικού αποθέματος της Λέρνας.

 Σημείο συνάντησης: Αρχαιολογικός Χώρος Λέρνας

Τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό : 2751-0-47597 (Αρχαιολογικός Χώρος Λέρνας)

Υπεύθυνοι εκδήλωσης: Ελένη Σαρρή, Αρχαιολόγος

Χαράλαμπος Αντωνιάδης, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχ/κός Τ.Ε.

Τηλέφωνο: 2752-0-25063, 2752-0-27502, εσωτ. 2

Πληροφορίες : argolisculture.gr→εκπαιδευτικά προγράμματα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: protefaarg@culture.gr

  Η Διευθύντρια της Εφορείας

Άλκηστις Παπαδημητρίου

Αρχαιολόγος με βαθμό Α

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων