spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΓΡΟΤΙΚΑΚύριε Μητσοτάκη| Τι ακριβώς καυχιέσαι ότι πέτυχες με τους Ελαιοπαραγωγούς;

Κύριε Μητσοτάκη| Τι ακριβώς καυχιέσαι ότι πέτυχες με τους Ελαιοπαραγωγούς;

Ακατανόητη και προκλητική η λογική Μητσοτάκη που θεωρεί επιτυχία όταν οι παραγωγοί της ελιάς πληρώνουν 70€ μεροκάματο για εργατικά χέρια…Αυτή τη φορά οι επικοινωνιολόγοι της ΝΔ την πάτησαν. Άφησαν τον πρωθυπουργό στα χέρια του Γρηγόρη Αρναούτογλου με τη σιγουριά ότι θα μιλήσουν περί ανέμων και υδάτων αλλά έλα που ήρθε η κουβέντα στο λάδι και το κακό έγινε. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη όλοι οι παραγωγοί ελιάς πρέπει να τον εμπιστευτούν γιατί έφερε την ανάπτυξη και στο τελευταίο χωράφι. Τι είπε ο πρωθυπουργός; Είπε ότι οι νέοι δεν πρέπει να διαμαρτύρονται ότι το μεροκάματο είναι χαμηλό στην Ελλάδα αλλά να αναγνωρίζουν την επιτυχία της Κυβέρνησης του που κατόρθωσε να αυξήσει το μεροκάματο στους ελαιώνες και να φθάσει και τα 70€…

Με τη λογική του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον χειμώνα του 2024 με εκλογή της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας το μεροκάματο στην ελιά θα φθάσει τα 100€ την ημέρα γιατί η ανάπτυξη δεν έχει σταματημό…

Την ώρα λοιπόν που όλοι συμφωνούν ότι το κόστος παραγωγής της ελιάς είναι δυσβάσταχτο, εξ αιτίας και της έλλειψης εργατικών χεριών, έρχεται ο Έλληνας πρωθυπουργός να καυχηθεί ότι η Κυβέρνηση του έφερε την ανάπτυξη διαμορφώνοντας τέτοιες συνθήκες ώστε ο εργάτης γης στην ελιά να λαμβάνει 70€ μεροκάματο από τον ελαιοπαραγωγό.

Είναι απορίας άξιο πως οι ψηφοφόροι της ΝΔ στην ελληνική ύπαιθρο θα διαχειριστούν αυτή την θέση του πρωθυπουργού που αν μη τι άλλο αποδεικνύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει, είτε την ικανότητα, είτε την θέληση, να αντιληφθεί τα έντονα προβλήματα των ελλήνων αγροτών.

Ανάπτυξη στην οικονομία είναι η ισορροπία ανάμεσα στο κόστος παραγωγής και στην τιμή πώλησης ενός αγαθού. Ισορροπία που έχει διαταραχθεί εδώ και καιρό στην ελιά λόγω έλλειψης χεριών. Μάλιστα ο πρωθυπουργός δείχνει να μην κατανοεί γιατί οι νέοι της Ελλάδας δεν αφήνουν τα αστικά κέντρα για να μαζέψουν ελιές στην ελληνική περιφέρεια όταν το μεροκάματο έχει φθάσει τα 70€.

Διαβάστε  τι ακριβώς είπε ο πρωθυπουργός στον Γρηγόρη Αρναούτογλου:

«Είμαστε σήμερα στη θέση να έχουμε το ανάποδο πρόβλημα από αυτό που είχαμε πριν 4 χρόνια. Να ζητούν οι επιχειρήσεις εργαζόμενους και να μην τους βρίσκουν. Αυτό τι σημαίνει; Πληρώνουν πάρα πάνω…(!) Γίνεται νομοτελειακά αυτό. Και όταν μου παραπονούνται οι επιχειρηματίες τους λέω λυπάμαι, πληρώστε πάρα πάνω για να τους βρείτε. Που πήγε σήμερα το μεροκάματο στην ελιά; Ήταν 30€, πήγε 50€, 60€, 70€… (ευτυχώς τον διακόπτει ο παρουσιαστής που έχει φίλο με ελιές στη Λακωνία… λέγοντάς του ότι φυσικά και ανεβαίνει το μεροκάματο γιατί δεν υπάρχουν χέρια. Ο Πρωθυπουργός συνεχίζει ακάθεκτος). Ε αυτό λέω… Να πως ανεβαίνουνε οι μισθοί (!), με ανάπτυξη και περισσότερες επενδύσεις. Ποιος μπορεί να το εγγυηθεί αυτό; Πιστεύω ότι έχουμε κάνει μια καλή δουλειά…»

Όποια ερμηνεία και να επιχειρήσει να δώσει κανείς, με όποια μέθοδο και με όποια καλή διάθεση στην καλύτερη των περιπτώσεων θα καταλήξει ότι ο πρωθυπουργός της χώρας δεν πρέπει να ξεμακραίνει από το Μαξίμου και σε καμία περίπτωση να αναφέρεται σε λεπτομέρειες θεμάτων που είναι πασιφανές ότι αγνοεί.

Τι μπορεί να εννοεί ο πρωθυπουργός: Ότι οι ελαιοπαραγωγοί, πχ. Της Γκοριτσάς Λακωνίας θησαύριζαν όλα τα χρόνια γιατί έδιναν μεροκάματα πείνας. Τώρα ήρθε η ώρα να σηκώσουν τις καταθέσεις τους και να πληρώσουν την ελληνική νεολαία που ξεχύνεται στους ελαιώνες για το μεροκάματο των 70€… Έτσι λοιπόν θα πρέπει, κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι όλοι ικανοποιημένοι.

Ας το μαζέψουν, αν μαζεύεται… Τουλάχιστον ας μην προκαλούνται οι ελαιοπαραγωγοί της χώρας που δεν είναι μεγαλοεπιχειρηματίες.

ΠΗΓΗ: ΝΟΤΟΣ PRESS

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων