spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑ«Τα αχνά φώτα της Μάρφα» του Ν. Τσιπόκα στα καλύτερα ελληνικά βιβλία...

«Τα αχνά φώτα της Μάρφα» του Ν. Τσιπόκα στα καλύτερα ελληνικά βιβλία της 10ετίας

«Τα αχνά φώτα της Μάρφα» του Νίκου Τσιπόκα στα καλύτερα ελληνικά βιβλία της 10ετίας

«Τα αχνά φώτα της Μάρφα», η συλλογή διηγημάτων του Ναυπλιώτη συγγραφέα Νίκου Τσιπόκα, τα οποία κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις “Κέδρος”, βρίσκονται στη λίστα με τα καλύτερα βιβλία της δεκαετίας σύμφωνα με τους συντάκτες της λογοτεχνικής ιστοσελίδας Literature.gr.

Στην ίδια λίστα υπάρχουν βιβλία καταξιωμένων Ελλήνων συγγραφέων όπως ο Μένης Κουμανταρέας, ο Σωτήρης Δημητρίου, η Σώτη Τριανταφύλλου, ο Κώστας Αρκουδέας, ο Γιάννης Καλπούζος, η Ρέα Γαλανάκη, ο Αλέξης Σταμάτης, ο Γιάννης Ξανθούλης, η Μάρω Δούκα κά.

Δείτε ολόκληρη τη λίστα εδώ.

Ο Νίκος Τσιπόκας γεννήθηκε στο Ναύπλιο. Φοίτησε στο τμήμα Νομικής του Δ.Π.Θ. Από τις εκδόσεις “Απόπειρα” κυκλοφορούν τα βιβλία του “Αυτή η πανσέληνος κράτησε οκτώ ολόκληρα χρόνια” (διηγήματα, 1997), “Fαvelαs” (διηγήματα, 2018) και “Αυτό το αόρατο χρώμα” (ποιήματα, 2018). Eίναι ιδρυτικό μέλος των ΑΝΙΜΑ (φωνή, στίχοι). Το 2000 κυκλοφόρησε το cd «Παράξενες μέρες» από την «Αnokato records». Κείμενά του έχουν μεταφερθεί στο θέατρο. Ασχολείται με τον κινηματογράφο, art installations, σκηνικά, και έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ, εκθέσεις και biennale.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων