spot_img
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣε πανελλαδική απεργία οι νοσηλευτές - Όχι στο «ψηφοθηρικό χαρτζιλίκι»

Σε πανελλαδική απεργία οι νοσηλευτές – Όχι στο «ψηφοθηρικό χαρτζιλίκι»

Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. , η οποία εκπροσωπεί τους νοσηλευτές ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης που εργάζονται στο ΕΣΥ, έστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ενημερώνοντας ότι κηρύσσει πανελλαδική απεργία, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτών στις 12 Μαΐου, διαμαρτυρόμενη για «τις αντι-νοσηλευτικές πολιτικές του υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης».

«Οι Νοσηλευτές λάβαμε μόνο χειροκροτήματα»

Παρακάτω η επιστολή:

«Αξιότιμοι,

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτών στις 12 Μαΐου 2023, η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, κηρύσσει ΑΠΕΡΓΙΑ απέναντι στις αντι-νοσηλευτικές πολιτικές του Υπουργείου Υγείας και της Κυβέρνησης.

Καμία ως τώρα κυβερνητική δέσμευση (ένταξη ΒΑΕ, ειδικό μισθολόγιο και σύστημα προσλήψεων, ειδικό συνταξιοδοτικό σύστημα, ειδικό σύστημα αξιολόγησης) δεν υλοποιήθηκε από τις τραγικές ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας, όπως και καμία νομοθετική ρύθμιση υπέρ των Νοσηλευτών δεν εντάχθηκε σε κάποιο νομοσχέδιο.

Όλες οι παρεμβάσεις μας, όλα τα υπομνήματά μας απέναντι στο αντι-νοσηλευτικό μένος και την ιατροκεντρική κουλτούρα των ηγεσιών του Υπουργείου Υγείας δε βρήκαν την παραμικρή ανταπόκριση κι έμειναν στα συρτάρια της Αριστο…ΤΕΛΟΥΣ και στη δαιδαλώδη νομοθετική διαδρομή μεταξύ Υπουργείου Εσωτερικών – Υπουργείου Υγείας – Υπουργείου Οικονομικών, για τους επόμενους…

Οι Νοσηλευτές λάβαμε μόνο χειροκροτήματα, χειραψίες και άφθονο φωτογραφικό υλικό από τις επισκέψεις των στελεχών του Υπουργείου Υγείας πανελλαδικά, συμμετέχοντας στους αγιασμούς λειτουργίας κτιρίων, ανακαινισμένων κλινικών, τεχνολογικού εξοπλισμού κ.λπ., ως κομπάρσοι του Εθνικού Συστήματος Υγείας, μένοντας ως συνήθως με τις κορδέλες ανά χείρας.

Όσο για το ψηφοθηρικό χαρτζιλίκι των πενήντα ευρώ…τα σχόλια είναι περιττά…

Μακριά από μικροπολιτικά και ψηφοθηρικά συμφέροντα κι απέναντι στις διαχρονικές αντι – νοσηλευτικές πολιτικές όλων των ηγεσιών του Υπουργείου Υγείας και στον εμπαιγμό, απαντάμε με εικοσιτετράωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στις 12 Μαΐου 2023.

Η Παγκόσμια Ημέρα των Νοσηλευτών αποτελεί ΗΜΕΡΑ ΤΙΜΗΣ για τους Νοσηλευτές και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να την καπηλευτεί. Για όλες τις πολιτικές ηγεσίες, αποτελεί ΗΜΕΡΑ ΝΤΡΟΠΗΣ απέναντι στους Νοσηλευτές.

Διεκδικούμε:

Προσλήψεις Μόνιμων Νοσηλευτών – Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
Ειδικό Μισθολόγιο Νοσηλευτών.
Ειδικό Σύστημα Προσλήψεων, Αξιολόγησης και Κρίσεων.
Ένταξη των Νοσηλευτών στα ΒΑΕ.
Ειδικό Σύστημα Συνταξιοδότησης.
Η διαχρονική κοροϊδία απέναντι στους Νοσηλευτές έλαβε ΤΕΛΟΣ!!!».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων