spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕυχαριστήριο της ΠΟΕΕ στον Εμπορικό Σύλλογο Ναυπλίου

Ευχαριστήριο της ΠΟΕΕ στον Εμπορικό Σύλλογο Ναυπλίου

Η Πελοποννησιακή Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, επιθυμεί να ευχαριστήσει τους Εμπορικούς Συλλόγους Κιάτου και Ναυπλίου, να συγχαρεί το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Α’ Γυμνασίου Ναυπλίου, και να εκφράσει την ευαρέσκειά της στο Νομικό πρόσωπο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Σικυωνίων Η ΜΗΚΩΝΗ, καθώς και στο Δήμο Σικυωνίων, για τη θετική τους στάση και συμμετοχή στο ξεκίνημα ενός οραματικού σχεδίου με πολλές θετικές συνέπειες.
Μετά από προτροπή της ΠΟΕΕ και την πλήρη συμπαράσταση των Εμπορικών Συλλόγων Ναυπλίου και Κιάτου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Α’ Γυμνασίου Ναυπλίου, αποφάσισε να πραγματοποιήσει εκπαιδευτική-ψυχαγωγική στάση στο Κιάτο, κατά τη διήμερη εκδρομή της Γ’ τάξης του σχολείου στην Πάτρα. Σε αυτή τη στάση οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν τη πλήρως ψηφιοποιημένη, υπερσύγχρονη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Σικυωνίων, που στεγάζεται σε ένα μοντέρνο, πλήρως ανακαινισμένο, ιστορικό, απολύτως εξειδικευμένο κτίριο στο κέντρο της πόλης. Εκεί να μάθουν πώς μπορούν να προσεγγίσουν το θαυμαστό κόσμο της γνώσης με σύγχρονο, ταχύτατο και ελκυστικό τρόπο. Μετά παιδιά και συνοδοί θα περιδιαβούν την όμορφη παραλιακή ζώνη του Κιάτου, όπου θα χαρούν τη θέα στη θάλασσα και τα πολλά καφέ που στολίζουν το παραθαλάσσιο μέτωπο της πόλης.
Τα συγχαρητήρια προς τους γονείς και κηδεμόνες του Α’ Γυμνασίου Ναυπλίου είναι λίγα, γιατί προτίμησαν να υπερβούν τα εσκαμμένα και να αποφύγουν την επίσκεψη για καταναλωτικούς λόγους σε μεγάλα αστικά κέντρα ή άλλες τοποθεσίες της μόδας. Ενέκριναν την πρόταση της ΠΟΕΕ και αποφάσισαν τα παιδιά να περιηγηθούν στην Πελοπόννησο. Έτσι, μετά το Κιάτο οι μαθητές του Ναυπλίου θα επισκεφτούν το Αίγιο, την Πάτρα και στο γυρισμό τους το Ξυλόκαστρο, καλύπτοντας με μεγάλη αποτελεσματικότητα τη γνωριμία τους με τη βόρεια Πελοπόννησο και τα απαράμιλλου κάλλους τοπία και αξιοθέατα, όπως η Παναγία Τρυπητή, η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και το μουσείο της, η αρχαία Βουντένη, ο Άγιος Ανδρέας, η «Αχάια Κλάους» και ο παραλιακός πευκιάς του Ξυλοκάστρου. Παράλληλα θα διασκεδάσουν σε διάφορα μέρη έτσι, ώστε να είναι αυτή η εκδρομή αξέχαστη για όλα τους τα χρόνια.
Με τη σύμπραξη όλων των ανωτέρω φορέων υλοποιείται η πρόταση της ΠΟΕΕ να γίνουν οι μαθητικές εκδρομές αφετηρία για τους μαθητές της Πελοποννήσου να γνωρίσουν την Πελοπόννησο, την πατρίδα τους, που όχι απλά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλες περιοχές, αλλά είναι μακράν πιο όμορφη και διαθέτει ποικιλία μοναδική. Δεν είναι δυνατό να μη γνωρίζουν οι Πελοποννήσιοι τα πανέμορφα μέρη του τόπου τους. Η ΠΟΕΕ έχει δεσμευτεί και με τη συμπαράσταση των Εμπορικών Συλλόγων – μελών της, παροτρύνει όλους τους συντελεστές, διδάσκοντες, γονείς και μαθητές από τη μία και τοπικές κοινωνίες, Δήμους και Δημοτικές Επιχειρήσεις προς μια κοινή προσπάθεια ανάδειξης του τόπου μας πρώτα σε μας τους ίδιους. Έτσι θα γνωρίσουμε την απίθανη γη μας και θα γίνουμε οι πρώτοι πρεσβευτές της προς όλο τον κόσμο.
Η ΠΟΕΕ εύχεται η κίνηση αυτή να βρει μιμητές σε όλο το εύρος της Πελοποννήσου και να γίνει ο τόπος μας ο αγαπημένος προορισμός μας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων