Στεγαστική κρίση| Τσουνάμι πλειστηριασμών από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη

Για κυνισμό και κοινωνικό αυτοματισμό κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τη στεγαστική κρίση στους νέους και όχι μόνο και προτείνει την προστασία της πρώτης κατοικίας, την απαγόρευση του Airbnb σε Νομικά Πρόσωπα, τη δημιουργία Τράπεζας Στέγης για οικονομικά προσιτή κατοικία από αναξιοποίητα ακίνητα δημοσίου και ιδιωτών και τον διπλασιασμό του επιδόματος ενοικίου.

«Την μια ημέρα γίνεται βίαιη έξωση ανάπηρου ηλικιωμένου και της οικογένειας του από το σπίτι τους για μερικές χιλιάδες ευρώ.

Την άλλη μέρα μαθαίνουμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη σχεδιάζει να αντιμετωπίσει το στεγαστικό πρόβλημα των νέων ανθρώπων μέσω του τσουνάμι πλειστηριασμών για τα σπίτια της μεσαίας τάξης που επέρχεται.

Τέτοιος κυνισμός, τέτοιος κοινωνικός αυτοματισμός.

Αφού το πρόγραμμα «Σπίτι μου» εξελίσσεται στο απόλυτο φιάσκο, με μόλις 1.350 ζευγάρια να έχουν βρει σπίτι από 20.000 αιτήσεις, όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα», εξετάζονται σενάρια να καλυφθεί η ζήτηση μέσω των πλειστηριασμών!

Αντί να βάλουν κανόνες στο Airbnb για να πέσουν τα ενοίκια, όχι μόνο βάζουν τους νέους ανθρώπους στη μέγγενη του δανεισμού, αλλά τους στρέφουν και κατά των δανειοληπτών που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους.

Η στεγαστική κρίση θα λυθεί με το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Με προστασία της πρώτης κατοικίας. Με απαγόρευση του Airbnb σε Νομικά Πρόσωπα, με δημιουργία Τράπεζας Στέγης για οικονομικά προσιτή κατοικία από αναξιοποίητα ακίνητα δημοσίου και ιδιωτών, με διπλασιασμό του επιδόματος ενοικίου. Με δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

Στις 21 Μαΐου λέμε «Ως εδώ» στην αναλγησία, τον κυνισμό και τον κοινωνικό αυτοματισμό».